Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Игов: Етичният кодекс няма да спре агресията в училищата

Иван Игов
Снимка: Кирчо Стоичков

Според изследване, направено преди няколко години, повече от 1/3 от насилието, тормоза и обидите, вече са онлайн. Проблемът се задълбочава все повече, каза в "Преди всички" психологът Иван Игов.

Новият училищен закон, който влиза в сила след няколко месеца, предвижда родители и ученици да подписват Етичен кодекс за поведение в социалните мрежи. Мярката се налага заради нарастващия брой случаи на агресия и инциденти в училище, чието начало обикновено тръгва от социалните мрежи. Според Игов обаче агресията в училищата не може да бъде намалена с етични кодекси:

Това по-скоро става със системен модел на обучение и подготовка на децата ни, да живеят във виртуалния свят по същия начин, по който живеят в реалния свят. Да кажем, само 13% от учителите изобщо знаят какво се случва в социалните мрежи.

Чуйте интервюто в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

И малките ученици от 120-то ОУ се включват в инициативата на седмокласниците

Ученици организират кампания срещу агресията

700 ученици от столичното 120-о училище "Георги Раковски" ще се включат в инициативата "С приятелство срещу агресията". Тя се организира от седмокласниците, които изпратиха покани до всички родители на децата в училището с призив да ги облекат с бели..

публикувано на 28.04.16 в 08:26