Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джо Лин Търнър: Най-хубавите неща в живота ми са шанс от съдбата

Най-хубавите неща в живота ми са шанс от съдбата.
Това каза специално за Радио София легендарният вокал на "Rainbow" и "Deep Purple" Джо Лин Търнър. Той е в България, за да подкрепи благотворителна кауза за борба с трафика на деца и жени по целия свят.

Професионалната кариера на американския хард-рок певец Джо Лин Търнър започва през 1976 година с американската група "Фанданго". След като издава четири албума с "Рейнбоу", през 1990 година става вокал на "Дийп Пърпъл", след като Иън Гилън я напуска за периода до 1992 година. С "Дийп Пърпъл" издава албума "Slaves & Masters". Присъединяването му към "Рейнбоу" е шанс от съдбата, който получава съвсем случайно: Един ден просто получих телефонно обаждане за прослушване от Ричи Блекмор от "Rainbow" и от тогава започнах работа с тях.  Имах много голяма нужда от тази работа.“

Добрата новина за всички негови фенове е, че съвсем скоро те ще имат шанса да го срещат по бургаските улици, тъй като музикантът планира да си закупи жилище в България. Много искам да си купя къща в Бургас. Запознат съм с историята на България. Страната ви винаги се е опитвала да си стъпи на краката и когато това се случи, се появява някоя нова сила, която иска да я завладее. Но това, което не могат да вземат е прекрасния климат - топлото лято, прохладната пролет, реките…Но това, в което вярвам е, че България тепърва ще предложи много неща на света.

Повече за бъдещите проекти на големия музикант - чуйте от разговора му с Петя Зунгорлиева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия