Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По стъпките на Холивуд със сценариста на "Мистър и мисис Смит"

Голан Рамраз мечтае да доведе в България Робърт Дауни Джуниър, Мат Дейман и Анджелина Джоли

Холивудският продуцент и сценарист Голан Рамраз ще влезе в ролята на продуцент на програмата "Създаване на филм". Майсторският клас започва във филмово студио "Ню Бояна" на 16 ноември. Ментори в различните кино департаменти ще бъдат професионалисти с опит в международните продукции, осъществени в България.

В хода на снимачния процес всеки един от курсистите ще има възможност да натрупа опит на всяка от ключовите позиции на снимачната площадка. Това е сериозен шанс за студентите да се запознаят отблизо с важните роли на терен и също така да получат възможно най-пълна представа за отговорностите в снимачния процес. Супервайзъри по отдели ще бъдат ментори с опит в международната кино индустрия, които ще водят студентите по всяка стъпка напред.
Голан Рамраз е сценарист и продуцент, носител на филмови награди, работил по печеливши продукции като „Мистър и мисис смит“, „Телепорт“,„Железният човек“. Г-н Рамраз има внушителен опит като директор на продукция и изпълнителен продуцент в Marvel Studios („Железният човек“) и Kadokawa Pictures USA (“Пропуснато обаждане“) и компанията на Дъг Лаймън Hypnotic Entertainment (“Мистър и мисис Смит“). Преди това той работи едновременно за компаниите Creative Artist Agency и Abram Artist Agency като изучава подробно работния процес на индустрията отвътре, работейки с едни от най-големите актьори, сценаристи и режисьори. Голан Рамраз преподава кино по цял свят на места като Калифорнйски университет (UCLA) и Южнокалифорнийски университет (USC). Също така е основател и създател на няколко организации обвързани с кино, включително и с нестопанска цел  - Phoenix Film Оestival и Phoenix Film Foundation.

Още за майсторския клас, за случайните срещи, впечатленията от България и мечтите на Голан Рамраз може да чуете в интервюто на Петя Зунгорлиева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия