Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Есенен романс“ - джаз концерт на Весела Морова

"Може би отлитащите птици
пишат по небето - с крила.
Може някой в обич да се врича,
срещнал като чудо любовта.
Тази есен е като момиче:
гледаш ли го с влюбени очи,
то изглежда много по-красиво.
И сред зима пролетно цъфти...
"
Из "Тази Есен" на Елица Ангелова

Как звучи есента в гласът на Весела Морова, в пианото на Антони Дончев, в тромпета на Росен Захариев - Роко? Тримата ще нарисуват отлитащия сезон, стъпвайки на американската джаз традиция, ще интерпретират, импровизират, и споделят пъстър спектър от мисли и чувства в музикална форма. Подбрани са песни от творчеството на именити композитори и текстописци - G. Gershwin, Cole Porter, Kurt Weil, Jobim, Woody Herman, Barry Mannilow.

Концертът ще бъде в неделя, 27-ми ноември, от 19 часа.

Весела Морова е  родена в Габрово, където прави и първите си стъпки в джаз музиката. По-късно заминава за САЩ.  Две години изучава “джаз пеене” в известния музикален колеж “Бъркли” в Бостън, където участва в различни формации за джаз, етно, и латино музика. От 2012 г. Весела следва професионалния си път в България, изявявайки се съвместно с водещи джаз музиканти на сцени в столицата и странатa, в най-различни стилове - от бразилски джаз и акапелна хорова музика, до мюзикъл и класически джаз.

Още за престоя й в Америка и опита, който е предобила там, както и какво да очакваме от концерта чуйте в прикачения файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!