Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драголюб Пейчев: За първите предавания на телевизия „Цариброд“ улиците се опразваха

Анелия Торошанова - водещ, Кирил Николов (мобилна група), Драголюб Пейчев
Снимка: Александра Илиева

В неделното "Радиокафе" на Радио София от Община Димитровград, Република Сърбия, ви срещнахме с Драголюб Пейчев звукорежисьор в Радио-телевизионен център „Цариброд“. Той разказва за началото на центъра.

Всичко започва през 1990 година, когато град Цариброд (старото име на града) е третият град в тогавашна Югославия, който целият е покрит с кабелна система. Тогава се заражда и идеята за местната медия, чрез която да свържат представителите на малцинствената група . И така без никакъв опит и идея как да се справят сами започват с една камера и два видеорекордера. Любителски, непрофесионално и напълно безвъзмездно стартират работа по първия си проект-телевизионно предаване.

Улиците в 8.00 часа се изпразваха от хора. Всички се прибираха вкъщи за да гледат половинчасовото предаване на телевизия „Цариброд“.  И това ни беше най голямата награда, споделя Драголюб.

Разказва и за появата на любовта към музиката в живота му. На младини става част от рок банда: когато си на 16 старите градски песни не те интересуват.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!