Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нашумялата художничка Drawly се среща с феновете си в събота

Нейното име е Йоанна Викторова, но в арт средите тя е известна по-скоро с артистичния си псевдоним Drawly. Нейната картина „Разкаяние“ стана изключително популярна в началото на 2017-а.

„Разкаяние“ заедно с няколко подобни творби Йоанна рисува преди около година, докато се бори с тежък период в живота си. Изкуството й помага да изрази чувствата си и от това й олеква. Най-сполучливите й картини, според нея, се получават в моменти на крайни емоции - когато е или много щастлива, или много тъжна.

В голяма част от картините си Йоанна рисува себе си. Може би, защото животът й е толкова интересен и непредвидим, колкото историите в комиксите, за които твори.

След завършване на средното си образование, Йоанна е приета в Художествената академия. По това време обаче вече работи като илюстратор на манга и комикси за френска фирма и решава да продължи с практиката, заради което отказва следването в Академията. Друг скрит мотив да се откаже е, че според нея обучението й в Академията би ограничило нейния талант и би го вкарал в „отъпкани коловози“. Днес Drawly вече работи "за себе си“ - към момента е успешен фрийленс художник и работи по книги, игри, комикси и портрети.

Готова е да предаде своя опит на среща с фенове тази събота (21 януари) по време на безплатен урок от 13:30 до 19:30 часа в мола в "Люлин". Всеки ще може да нарисува нещо заедно с нея, да се снима, а за финал може да спечели едно от шестте копия на хитовата ѝ картина “Разкаяние”.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!