Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дани Каназирева: Отмяната на решението за акциите в Панаира е правилно

Снимка: БГНЕС
Отмяната на решението Община Пловдив да придобие над 20 на сто от дарените от държавата акции на Международния панаир, е правилно, заяви в предаването "Преди всички" Дани Каназирева – общински съветник от "Съюз за Пловдив", които се обявиха против сделката преди две седмици:

Ситуацията днес е скандална и смешна – така мога да я определя, но това ще бъде правилното решение. Освен датата на сесията през април трябва да припомним и една друга сесия – на 2-ри август 2016-а, когато отново не беше прието приемането на акциите, след това имаше завъртане на 180 градуса на позициите, т.е. приемане на акциите и днес стигаме до нелепата ситуация да отменяме решението, което само преди няколко дни се гласува от Общинския съвет. Истината е, че схемата с Панаира беше за мен и може би и за мнозинството пловдивчани безсрамен опит за доограбване на ценната земя на града ни, но този символ за мене е символ не само на Пловдив, а и на страната ни. 

Според Каназирева решението е политическо. Тя коментира и прехвърлянето на акции на Община Варна:

Решението е, то е единствено и само политическо решение и нищо общо със законосъобразност, каквито аргументи има възможността да изтъква един областен управител.

Ако внимателно прочетем решението или постановлението на Министерски съвет, то категорично постановява, че влиза в сила и за двете общини, след като има решение и на двата общински съвета. Така че за мен е много спорен моментът с акциите, дарени на Община Варна. За мен е недействителна, т.е. може да се оспорва валидността на сделката, ако тя е сключена въпреки несъгласието на Пловдив.

Интервюто на Силвия Великова с Дани Каназирева можете да чуете от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!