Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маги Джанаварова за трудностите по пътя към славата и успеха

Снимка: Facebook
В това издание на предаването „Кой кой е“ ви срещаме с едно жизнерадостно момиче. Усмивката никога не слиза от лицето й. Описва живота си като приказка, може би, защото така се казва последната й песен. Тя е певицата Маги Джанаварова. Родена е във Велико Търново. Любовта си към музиката Маги наследява от майка си. За разлика от нея обаче, талантът на момичето не остава незабелязан. Не остават потулени борбеността и вярата в собствените й умения, които и вдъхва баща й.

Още в най-ранно детство дарбата на Маги привлича вниманието и на музикалните специалисти. Своя талант тя доразвива в СОУ "Емилиан Станев", в паралелка с музика. Там учи солфеж, свири на пиано и усвоява поп пеене. Виолончелото обаче е първият инструмент, който запалва любовта й към музиката.

Пътят на Маги Джанаварова я води към славата. Но както самата тя споделя, всеки успех в живота й е съпроводен с много усилия и трудности.

Нейната звезда изгрява със спечелването на популярен музикален формат. Това е най-голямата награда, която е печелила… до тогава. Маги печели 59,1 % от зрителския вот, което я превръща в категоричния победител на музикалното шоу. Кметът на София, тогава Бойко Борисов, който присъства на финала, поздравява победителката. Дони, който беше част от журито, споделя, че това е най-добрата певица от изминалите три сезона на шоуто.

Истинска емоция обаче й носи участието в конкурса „Сан Ремо“. Тя е първата българка, участвала на фестивала за италианска песен, като стига до първите 145 от общо 1800 участници.

Още за живота и творчеството на Маги Джанаварова - чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!