Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателски съвет в НС също обсъжда българската позиция по случая "Скрипал"

Председателят на НС Цвета Караянчева
Снимка: БТА

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свика председателски съвет за българската позиция по случая "Скрипал". Това стана по искане на лидера на социалистите Корнелия Нинова:

"Българският министър-председател неведнъж се е нагърбвал с ролята на посредник между Европа и Турция, между Европа и Западните Балкани. Мисля, че няма по-изключителен момент, в който България, като председател на Съвета на Европейския съюз, да поеме тази роля на мост, на посредник, и да предаде това посредничество след три месеца на Австрия, която вече заяви, че е готова да го направи".

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов призова:

"Госпожо Нинова, ако говорим за тази политика, която Вие предлагате, нека да кажем, че трябва да се придържаме и към спазване на международното право от всяка една държава по света. Ние не чухме обаче Вие да споменете за нещо, което една държава наруши международното право и това е Русия спрямо Крим. Ние не вярваме на Вашето лицемерие, което показвате постоянно".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Посланикът ни в Русия ще бъде изслушан от Съвета по сигурността към МС

Представители на специалните служби и двама съветници на президента Румен Радев ще участват в Съвета по сигурността към правителството, който ще изслуша посланика ни в Руската федерация Бойко Коцев. Във вторник премиерът Бойко Борисов обсъди по телефона с..

обновено на 30.03.18 в 08:36