Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Проучване "Таен клиент" в ЧЕЗ Електро оценява качеството на обслужване

Изследването ще обхване центровете за обслужване на клиенти и информационната линия 0700 10 010, на която през изминалата година са постъпили близо 244 000 обаждания от клиенти на Дружеството

За поредна година „ЧЕЗ Електро България“ АД ще възложи на независима организация да проведе проучвания от типа „таен клиент“, за да провери спазват ли се стандартите на Дружеството за обслужване на клиенти. Тъй като ЧЕЗ Електро България е лицензиран търговец на електрическа енергия, доставчик от последна инстанция и краен снабдител, качеството на предоставяните услуги е приоритет за компанията.

Освен върху ефективността и качеството на работата, проучването акцентира и върху спазването на корпоративните стандарти при предоставяне на услуги в центровете за обслужване на клиенти, на информационната линия 0700 10 010 и имейл info@cezelectro.bgкато канали за комуникация с потребителите.

През 2018 г. на информационната линия на „ЧЕЗ Електро България“ АД, достъпна на номер 0700 10 010, са постъпили 243 337обаждания. 91 % от тях са към оператор и са приети до 25-тата секунда. Средната продължителност на разговорите е 02:41 минути – време, за което клиентите получават обслужване и исканата информация. В над 98 % от случаите клиентският въпрос се решава при първия контакт.

В 77,1 % от обажданията е търсена информация, свързана със задължения, срокове и места за заплащане на сметките. Потребителите използват телефонно обаждане и за да се информират за предлаганите от „ЧЕЗ Електро България“ АД услуги, както и да заявят използването им.

Най-често заявяваната услуга по телефона е „проверка на сметка“. През изминалата година броят на приетите заявления за проверка на сметка надвиши 57 000.

Друг удобен канал за комуникацияс Дружеството е имейла info@cezelectro.bg. През 2018 г. чрез него са обслужени над 11 700 клиентски искания. На 98 % от имейлите се отговаря до 24 часа от получаването им. Най-често клиентите използват имейла, за да получат информация за електронна фактура, отразяване на плащане, проверка на сметка и информация за необходими документи за заявяване на услуги на Дружеството.


Вижте още

Животновъд от Кюстендил получи присъда за проявена жестокост и причиняване смъртта на коне

Окръжният съд в Кюстендил отмени изцяло оправдателната присъда на Районният съд в града и призна животновъда Петър Пищалов за виновен, съобщиха от съда. Животновъдът е обвинен, че от неустановена дата през зимата на 2017 срещу 2018 г., в Осоговската планина, е проявил жестокост към пет коня и е причинил смъртта им, като престъплението е извършено от..

публикувано на 01.03.21 в 12:18

10 души с COVID-19 са починали в Кюстендилска област

Десет души с коронавирус са починали през последните три дни (от 26 до 28 февруари) в Кюстендилска област, съобщиха от Областния кризисен щаб. Те са на възраст между 54 г. и 83 години и са от общините Кюстендил (осем души), Кочериново и  Бобов дол. Почти всички са имали придружаващи заболявания, уточниха от щаба.       Общо 82 пък са новите..

публикувано на 01.03.21 в 12:13

Полицията в Радомир работи по сигнал за отровено куче

Вчера, около 09 ,00 ч., е съобщено за отровено улично куче на паркинг в района на главен път Е-79, в Старо село.  При извършения оглед е намерена и предполагаемата отрова, чиито състав предстои да бъде установен.  Започнато е разследване и работата продължава.

публикувано на 01.03.21 в 12:10

Баба Марта влезе в Съдебната палата в Кюстендил

Баба Марта дари за здраве, с мартеница и питка, работещите в Съдебната палата в Кюстендил. Мартеници получиха всички съдии и съдебни служители, както и дежурните от Съдебната охрана в Съдебната палата в града. Мартеници и питка получиха и първите граждани и страни по дела, които бяха днес в съда.     В ролята на Баба Марта се превъплъти..

публикувано на 01.03.21 в 12:07

Досъдебно производство за изсечени плодни дръвчета в Брезник

Досъдебно производство за изсечени плодни дръвчета е започнато от служители на районното полицейско управление в Брезник.  Сигналът е подаден вчера на тел. 112. Собственик на овощна градина в град Брезник се оплакал, че са отрязани около 160 насаждения негова собственост.  Извършен е оглед и са предприети действия за установяване на извършителите...

публикувано на 01.03.21 в 12:04

Двама министри са в листата на коалиция ГЕРБ – СДС в Перник

Двама министри са в листата на коалиция ГЕРБ – СДС за 14 –ти многомандатен избирателен район –Перник. Водач е министърът на финансите Кирил Ананиев, а второто място е за министъра на правосъдието Десислава Ахладова. Днес кандидат-депутатската листа на коалиция ГЕРБ- СДС бе регистрирана в РИК. Имаме конкретен план за действие и сме готови да го..

публикувано на 01.03.21 в 11:44

Добрите практики на „ДЛС Дикчан“ в стопанисване на горите влязоха в европейски научен сборник

„Държавно ловно стопанство Дикчан” – териториално поделение на ЮЗДП, получи международно признание за добрите си практики в многофункционалното стопанисване на горите, след като беше включено в един от най-авторитетните научни сборници в Европа. Книгата „В търсене на баланса между горско стопанство и опазване на биоразнообразието” е издание на..

публикувано на 01.03.21 в 11:38