Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Гоце Делчев отбелязва годишнината от Илинденско-Преображенското въстание

     Община Гоце Делчев организира събор в село Попови ливади по повод 116-ата годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание. Тази година съборът ще се проведе на 3 август.

     Програмата ще започне в 10.30 часа, пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади, със заупокойна молитва за загиналите в Илинденско-Преображенското въстание и молебен за здраве, отслужени от Неврокопския митрополит Серафим. На паметника на Гоце Делчев ще бъдат положени венци и цветя, в знак на признателност и преклонение пред паметта на участниците във въстанието.

     В 11.30 часа на голямата поляна в село Попови ливади ще започне празничен концерт. В програмата ще участват оркестрите „Щуро маке“, „Импулси“, „Уникат“, „Ивелия“, „Фолк мания“, „Македонски ритми“, „Европа“ и оркестърът на Панчо Иванов. Тази година специалното участие в празничната програма е на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл,  Димитър Туджаров – Шкумбата и Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци от град Гоце Делчев.

     Осигурен е организиран транспорт от Гоце Делчев до село Попови ливади. Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев” от 8.00 часа и ще се връщат обратно след 16.00 часа.


Вижте още

За феномена Виктор Орбан – между омразата и обожанието

Днес народният представител и бивш конституционен съдия Георги Марков, една от знаковите политически фигури на българския преход, представи  в Благоевград своята книга „Феноменът Виктор Орбан”. Тази среща - разговор, изпълнила конферентната зала на хотел „Монте Кристо” с десетки негови почитатели и стари приятели, е част от обиколката му в..

публикувано на 26.02.20 в 19:34

Празникът „Прошки"

Ученици от втори „г“ клас с класен ръководител Славка Чапкънова от III ОУ „Димитър Талев“ Благоевград подготвиха и представиха пред своите родители на празника „Прошки“.  Събитието се състоя в отдел „Изкуство“ на регионалната библиотека и бе във връзка с изучаваната тема „Празници и традиции в родното селище“ в часа по предмета Околен..

публикувано на 26.02.20 в 18:05

Ремонтът на опасния надлез "Иван Вазов" в Перник ще започне до два месеца

Ремонтът на опасния надлез "Иван Вазов" в Перник ще започне до два месеца, съобщи заместник-кметът Мирослав Стоицев.  Пътното съоръжение е разположено над жп линията и републиканския път за Кюстендил и свързва центъра на града с кварталите над автогарата.  Надлезът е строен преди повече от 30 години и оттогава досега по него не са извършвани никакви..

публикувано на 26.02.20 в 16:43

Изпращат фалшиви имейли от името на НАП

Разпространяват се фалшиви имейли от името на Националната агенция за приходите. Тези съобщения са типичната проява на фишинг атака. За Радио Благоевград Лили Димитрова от НАП Благоевград уточни, че в имейлите се твърди, че предстои ревизия и че служител на Данъчна администрация, чието име е посочено, Ви приканва да получите и да се явите на адрес за..

публикувано на 26.02.20 в 16:11

Социални работници в Дупница ще бъдат включени в мерките за ограничаване на коронавируса

Социални работници в Дупница ще бъдат включени в мерките за ограничаване на коронавируса. Това съобщи областният управител Виктор Янев. Мярката се налага заради увеличилото се в последните дни връщане на жители на Дупница от Милано, Италия, където те живеят от години. Само през нощта на 24 февруари в Дупница от Италия са се върнали около 160..

публикувано на 26.02.20 в 16:10

128 възражения срещу предложението за внедряване на технология за обезвреждане на отпадъчни химични вещества в Перник

128 възражения срещу инвестиционното предложение за внедряване на технология за обезвреждане на отпадъчни химични вещества са постъпили до обяд в деловодството на община Перник, съобщиха от общинския пресцентър. Инвестиционното намерение предвижда внедряване на технология за третиране на опаковки, замърсени с опасни вещества и монтиране на инсталация..

публикувано на 26.02.20 в 16:04
Илиян Митрев

Всяко зло за добро!

Доскорошният десен защитник на „орлетата“  Илиян Митрев  без назначен за координатар на ДЮШ на „Пирин“ Благоевград.  Митрев владее перфектно английски език и това определено е решило избора му. Припомняме, че от 15 януари тази година северноирландецът Стивън Хамилтън бе привлечен в клуба като отговорник за развитието на юношите . Преди повече..

публикувано на 26.02.20 в 15:52