Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Помощниците на Дядо Коледа изработиха сувенири за благородна кауза

Коледни звезди бяха първите сувенири, които изработиха учениците, в първия ден на Работилницата на Дядо Коледа, която отвори врати в Градската художествена галерия в Благоевград. Всички изделия, които ще изработят през седмицата малките помощници на белобрадия старец, ще бъдат дарени за благотворителния базар „Добрият дарява надежда“, който ще се проведе от 18 до 21 декември, в помощ на 11-годишният Деян Апостолов от Благоевград.

Това е една много благородна кауза, която сплотява хората в празничния месец декември, но идеята е и да научим децата на добро, да възпитаваме доброто в тях. Коледният дух да огрява, да стопля сърцата ни и на тези, които наистина имат крайна нужда“-коментира за Радио Благоевград Василиса Павлова, заместник - кмет по хуманитарните дейности в община Благоевград.


Някой от децата се затрудниха при изработването на коледните звезди, но по-важно бе желанието им да помогнат и дарят изработеното, за добрата кауза.


Децата бяха много развълнувани, когато разбраха, че ще участват в Коледната работилница, още повече, когато е за такава благородна кауза. Задачата бе малко сложна за тях, но с общи усилия и с голямо желание, мисля, че нещата се получиха“-коментира една от учителките от Четвърто училище „Димчо Дебелянов“ в Благоевград.

Трябва да бъдем добри, не само по Коледа и да помагаме на децата и на хората, които имат нужда“-бяха категорични малките помощници на Дядо Коледа.


Подробностите можете да чуете в репортажа на Биляна Славчева:


Галерия

Вижте още

Община Белица направи осветление на натоварен пътен участък

Със 100 хиляди лева общински средства бе направено осветление на натоварен пътен участък между Банско и Велинград. На пътя за отбивката за село Краище и Белица хората отдавна искат да бъде поставено улично осветление. То е поставено в продължение на един километър от участъка, като са използвани изцяло общински средства. Това е един опасен участък...

публикувано на 24.01.20 в 16:59

Нараства интересът към дупнишкото село Бистрица

В края на миналата година станаха известни резултатите от проучванията на един от най-добрите специалисти в геотермалната наука у нас – проф. Костадин Щерев. Проучванията са правени близо две години. На дълбочина 970-1 000 метра в село Бистрица има термални води с температура около 60 градуса. Дебитът е около 50 литра в секунда, а оптималният –..

публикувано на 24.01.20 в 16:42

Европейският депутат Асим Адемов награди ученици

Европейският депутат Асим Адемов, член на ЕНП/ГЕРБ, награди победителите в обявения от него ученически конкурс за мултимедийна презентация на тема „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“.   Целта на оспорваната надпревара бе да насочи вниманието на младежите към историческата памет на личности от родния край, които са отдали..

публикувано на 24.01.20 в 16:31

Радио Благоевград раздаде подаръци по повод 85-ия рожден ден на БНР

Повече българска музика и повече добри новини – това пожелаха на Българското национално радио жители на Благоевград, които получиха подаръци по повод 85-ия рожден на националната медия. Акцията бе организирана от екип на Радио Благоевград, което е част от голямото семейство на националното радио. 25 януари се счита за рождена дата на..

публикувано на 24.01.20 в 13:48

Президентът на Българската федерация по ски: "Целият свят гледа ски в момента"

Цеко Минев – президент на Българската федерация по ски, сподели в интервю за Радио Благоевград за организацията и перфектните условия на стартовете от Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени в Банско. По думите на Минев, темепературите са подходящи и количестовто сняг е достатъчно, за да има един перфектен зимен сезон с достатъчно туристи, а..

публикувано на 24.01.20 в 11:56

Перничани готвят протест в столицата

„Сурва от Перник“ – с този надслов ще премине готвеният протест на перничани на 25 януари в столицата. Организатор на поредното недоволство е инициативният комитет „Спаси Перник“, подкрепен от екосдружение „Дишай Перник“.  Обявен е и дрескод за протестиращите. Те ще са облечени с жълти светлоотразителни жилетки, пояси с празни пластмасови..

публикувано на 24.01.20 в 11:31

Кметът Румен Томов ще обжалва решението на Административен съд – Благоевград

„За да се събере ОИК – Благоевград и да заседава повторно, трябва да има влязъл в сила съдебен акт, тъй като е произнесено решение на Административния съд, което не е влязло в сила.“  Това каза в обзорното седмично птредаване „Събития и личности“, председателят на Комисията Мартин Бусаров. Припомняме, че Административен съд -..

публикувано на 24.01.20 в 11:31