Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Президентът на Българската федерация по ски: "Целият свят гледа ски в момента"

Цеко Минев – президент на Българската федерация по ски, сподели в интервю за Радио Благоевград за организацията и перфектните условия на стартовете от Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени в Банско.

По думите на Минев, темепературите са подходящи и количестовто сняг е достатъчно, за да има един перфектен зимен сезон с достатъчно туристи, а рейс директорът на Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени  – Петер Гердол, споделя, че  "...това е най-добре подготвената писта от началото на сезона, до сега."

В организирането на цялото състезание, което започва от днес, участват около 1000 души.

Чуйте в зуковия файл интервюто на Иван Близнаков с Цеко Минев:

Вижте още

С Красимир Лозанов – за чудесни хора и книги

Предлагаме ви разговор на Валентин Дишев с Красимир Лозанов за Здравка Петрова и нейното преводаческо и човешко дело, за Георги Господинов  и най-новата му книга – "Избрани истории"; за новия роман на Здравка Евтимова – "Резерват за хора и вълци"; за сборника с разкази на Йорданка Белева "Таралежите излизат през нощта; за Евгения Белорусец и нейната книга..

публикувано на 22.05.22 в 13:41

Петко Цветков: България има уникалния шанс да изгради пътища, които се съобразяват с опазването на природата

„ България има уникалния шанс да изгради пътища, които се съобразяват с опазването на природата, а не постфактум с цената на много по-големи разходи, да се изграждат такива съоръжения върху вече съществуваща транспортна инфраструктура “, коментира за Радио Благоевград Петко Цветков от фондация „Биоразнообразие“. Той е представител за България в..

публикувано на 22.05.22 в 12:11

Какво разказва "денонощното"?

Предлагаме ви да чуете разговора на Валентин Дишев с Камелия Панайотова и Александър Колев за неговата книга "Лъвовъ мост. Разкази от денонощното": "Пътят на всеки човек криволичи ту гладък, ту стръмен, а на моменти въобще непроходим. Небето над него ту е безоблачно и ведро, ту буреносно и святкащо-трещящо. И смисълът на живота е не в това какъв..

публикувано на 21.05.22 в 21:06

Световният тютюнев елит дискутира бъдещето на Сектор „Тютюн“

Европейските и световни политики по отношение бъдещето на тютюна бяха част от дискутираните теми на двудневното Международното изложение World Tobacoo Expo Europe 2022 , което се проведе в София на 18 и 19 май. „Това е най-голямото тютюнево изложение за цяла Източна Европа, което е предпоставка на него да си дадем среща всички сегменти..

публикувано на 20.05.22 в 16:50

Празник в болницата в Гоце Делчев

100 годишен юбилей отбеляза болницата в гр. Гоце Делчев с поредица от събития. Вековният юбилей бе уважен от заместник-министъра на здравеопазването д-р Петър Грибнев, заместник-председателя на Комисията по здравеопазване в Народното събрание проф. д-р Костадин Ангелов, народния представител Екатерина Димитрушева, областния управител на..

публикувано на 20.05.22 в 11:20

МБАЛ „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев отбелязва 100 години

МБАЛ „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев отбелязва днес 100-годишнина. Честванията на вековния юбилей на болницата, ще започнат с откриване на обновеното отделение по образна диагностика. Средствата, които са помощ от Министерството на финансите, са използвани за ремонт и оборудване на отделението. МБАЛ „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев обслужва..

публикувано на 19.05.22 в 14:57

Катя Колева: Партиите носят на раменете си демокрацията

„Политическият процес и демокрацията вървят редом с партиите. Партиите са тези структури, които носят на раменете си демокрацията. И не само партийните членове, гражданите имат интереси да развиват силни партии, които да работят в защита на обществените интереси. Това е бъдещето“,  каза за Радио Благоевград Катя Колева от Института за социална..

публикувано на 19.05.22 в 10:00