Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без либеро „Марек“ показа характер, но загуби минимално от опитен съперник

   Волейболистите на „Марек Юнион – Ивкони “  отстъпиха като домакини на "Добруджа 07" (Добрич) с 2:3 гейма (19:25,22:25,32:30,25:21,10:15)  в двубой от 15-ия кръг на Суперлигата, продължил повече от два часа и половина. Дупничани  играха в първия гейм доста нервно и неточно, респектирани от опита на съперника. Във втората част вдигнаха оборотите, но тъкмо тогава се случи нещо много неприятно – тежко се контузи либерото Владислав Иванов, десният му крак бе шиниран и след мача бе транспортиран за преглед в болницата. Наложи се  капитанът  на отбора  Костадин Стойков спешно да се преквалифицира като либеро – 42-годишният ветеран издържа и отрази много силни удари на Пламен Шекерджиев, Франко Гиачета, Жулиен Георгиев и Иван Крачев. “Марек“ вдигна оборотите и се върна в мача, като спечели третия и четвъртия гейм. В тайбрека, обаче, нервите на младия дупнишки тим не издържаха – тогава, както и през целия мач, Яни Георгиев направи няколко грешки, не бе напълно концентриран и Светослав Иванов и гостите доказаха класата си, като спечелиха петия гейм с 15:1, а с това и мача с 3:2 гейма. Треньорът на дупничани Виктор Карагьозов заяви, че въпреки проблематичните ситуации, които са се получили в мача, той е доволен от неговите състезатели:

   „Явно все още нямаме нужните умения, в най-важните моменти, когато вече си върнал мача в своя полза, чисто психологически, точно там да удържиш. Причината не е толкова в сериозния сервис на "Добруджа", защото след контузията на Владислав Иванов съперникът биеше сервиса си за да го вкара. Там трябваше да стиснем зъби, в този момент трябваше да покажем характер. Не че не го показахме, но след два часа борба и обрат, идва момент, в който да си вземеш своето и ние не успяхме. В тайбрека не се случиха нещата, които трябваше да се случат, и допуснахме елементарни грешки. Но въпреки всичко момчетата дадоха всичко от себе си. Явно трябват мачове за да прегорят, защото в отбора ни има няколко млади състезатели на по двадесет години.Взехме поне една точка в този мач, а ни трябваше чиста победа, за да се борим за медалите. Но без либеро трудно се играе, това не го забравяйте“.

   Така „Марек Юнион – Ивкони“, който допреди 4 кръга в мъжката волейболна Суперлига бе определено "домакински" отбор, сега показа обратна тенденция: два пъти поред загуби като домакин – от "Хебър" и "Добруджа", но и два пъти победи като гост – "Левски" и "Монтана" с по 3:0 гейма. Дупничани остават на пето място във временното класиране и в оставащите 7 кръга от редовния сезон  не са загубили шансове да влязат в четворката преди плейофите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Горещите вълни стават все по-чести, продължителни, интензивни и екстремни

15, 16 и 17 юли в народната традиция се наричат горещници . За най-опасен се смята третият горещник, посветен на св. Марина, наричана още св. Марина Огнена, но и трите са наречени за предпазване от огън. Вярвало се, че огънят слиза от небето и който не празнува горещниците ще пострада от огън, в каквато и да било форма. „ Горещниците са в..

публикувано на 15.07.24 в 10:30

Венцислав Венев: Елате на първия Национален туристически фестивал

От 19 до 21 юли 2024 година на емблематичната за българския планински туризъм „Меча Поляна“  в подножието на връх Мальовица ще се проведе първото издание на Националния туристически фестивал. Организатор е Българският туристически съюз  с подкрепата на Община Самоков, Националния парк ”Рила”, Министерството на спорта и курортния комплекс..

публикувано на 15.07.24 в 10:12

За 7 месеца в село Бураново: Здравен пункт, социална кухня, интерес от чужди инвеститори

Инвеститори от Обединеното кралство искат да купят училището, пансиона и киносалона в малкото кочериновско село Бураново, където населението е 150 души. Англичаните разбрали за селото от  гурбетчии от Бураново. Искат да покрият стадиона с изкуствена трева, с осветление и сонди. Училището ще стане хотел, а пансионът – ресторант. Направило им..

публикувано на 12.07.24 в 12:53

Николета Иванова: Един творец, който черпи вдъхновение от природата в Раненци

Тя е млад творец от Варна, избрала да отгледа децата си в кюстендилското село Раненци, вместо в морската столица на България. Обича да шие дрехи от естествени материи, които оцветява с природни багрила. Превърнала е старата плевня в свое творческо ателие, където посреща гости и съмишленици. Николета Иванова създава фейсбук страница „Живите места в..

публикувано на 12.07.24 в 12:32

Ахмед Вранчев: ДПС ще се върне към нормалността, принципите и ценностите си

До късно снощи продължиха заседанията на общинските съвети на ДПС в знакови общини на Благоевградска област. Колективните органи по места са приели декларации в подкрепа на призива на почетния председател на партията Ахмед Доган.  Вчера преди обед народният представител Ахмед Вранчев депозира заявление в парламента, че напуска групата на..

публикувано на 12.07.24 в 11:13

Какви ще бъдат приоритетите на новата група в ЕП - "Европа на суверенните нации"

Евродепутатът от "Възраждане" Петър Волгин, който до скоро бе водещ на предаването "Политически Некоректно" по БНР, става говорител на нова парламентарна група - "Европа на суверенните нации".  Това стана ясно през седмицата от публикация на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов във Фейсбук.  Костадинов пише още, че 25 евродепутати от 8 държави..

публикувано на 12.07.24 в 11:09

“В сърцето на Граово” се събират животновъди и производители от цялата страна

В края на седмицата ще се проведе Шестото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”. На поляните край манастира над брезнишкото село Гигинци ще бъде представена над 20-часова фолклорна програма. Предвидени са много изненади за гостите, срещи, ателиета, фермерски пазари, на които ще бъде показано всичко най-добро от труда на животновъдите..

публикувано на 11.07.24 в 10:31