Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Волейболна звезда на "Марек" – с трансфер в Полша

Гьорги Гьоргиев

Бившият разпределител на  ВК „Марек Юнион Ивкони“ Гьорги  Гьоргиев  ще смени френското първенство с полското. Любимецът на дупнишката публика през последните два сезона  игра в елитния френски волейболен тим „Пари Волей“. 

Роденият в град Струмица  Гьорги е титулярен плеймекър на македонския национален отбор по волейбол, но цели 6 сезона игра в „Марек Юнион Ивкони“, който го изгради като класен състезател. С дупнишкия отбор Гьорги Гьоргиев  три пъти поред бе шампион на България в годините 2013, 2014 и 2015, а през 2013 спечели и Купата на България. Сърцатият македонец  игра три пъти в Шампионската лига с „Марек“, бе капитан на отбора и любимец № 1 на дупнишката публика.

През  2015 година той  премина в турския „Малийе Мили Пиянго“ /Анкара/, а в последните два сезона игра за френския столичен „Пари Волей“.

Сега Гьорги отива в едно от най-силните европейски първенства – в отбора на елитния "Алурон Вирту Варта" /Завечче/. Там играе българският национал Николай Пенчев – изцяло рожба на волейболен клуб „Пирин“ /Разлог/. Сега  двама волейболисти, формирани в двете най-силни  школи на българския Югозапад, ще пишат история в изключително  силното  полско  първенство.


Вижте още
Мая Падарева

Читалищният деец Мая Падарева получи престижното отличие „Златен век“

  Дългогодишният секретар на Народно читалище „Георги Тодоров – 1885“ в Белица Мая Падарева, бе удостоена с Грамота „Златен век“, за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност. Припомняме, че престижното отличие се присъжда от Министерството на културата, по повод 24 май, на дейци от различни..

публикувано на 28.05.20 в 15:43

СЗО:Българчетата на първите места по тютюнопушене, употреба на алкохол, канабис и ранен старт на сексуалния живот

Българските юноши са на първите места по тютюнопушене, употреба на алкохол и канабис и ранен старт на сексуалния живот. Това показва доклад на Световната здравна организация за здравното поведение на 11-15-годишни в Европа. “ За съжаление това го виждаме от години вече, как в България духовната нищета, духовната криза опустошава живота на младите..

публикувано на 28.05.20 в 15:14

Многодневни трудови договори вече и в тютюнопроизводството

„Заради благоприятните климатични условия, Кампанията по разсаждането на тютюна тази година върви много добре. До ден се очаква да бъдат разсадени на 100 % предвидените за целта площи. Вече е приключило разсаждането на едролистните сортове „Басми“ и „Бърлей“ – съобщи за Радио Благоевград Цветан Филев, председател на Националната асоциация на..

публикувано на 28.05.20 в 14:33

Повече храни от фермата до трапезата

По-голямо търсене и предлагане на биологични продукти, както и насърчаване на биологичното земеделие, са сред основните акценти в новата Стратегия „От фермата до трапезата“ на Европейската комисия. Амбициозните мерки ще гарантират, че здравословното хранене ще е по-лесно приложимо за гражданите на Европейския съюз, включително ще бъде подобрено и..

публикувано на 28.05.20 в 14:31

Иновативно сътрудничество – два факултета с общи нови специалности в ЮЗУ

За да отговорят на новите изисквания на пазара на труда, на все по-динамичните и променящи се условия, два от факултетите на Югозападния университет „Неофит Рилски“ обединиха усилия и създадоха две нови съвместни програми. „Славянски език (руски) и туризъм“ и „Чужд език и бизнес администрация“ са дело на ръководствата на Филологическия и..

публикувано на 28.05.20 в 13:20

“Златен век“ за непослушното старо момче от Петрич

    Най-големият шоумен във Варна – Кирил Аспарухов, бе отличен с наградата „Златен век“. Призът на Министерството на културата той получава заради изявите и инициативите си в културния живот на Варна, като те имат национална и европейска значимост. През годините, дали ще го видим като водещ на филмовия фестивал „Любовта е лудост“, на шампионати по..

публикувано на 28.05.20 в 11:56

Възнесение Господне е!

Десетки миряни изпълниха храма „Въведение Богородично“ в Благоевградза да отбележат църковния празник Възнесение Господне (Спасовден). Всички те дойдоха за да се помолят най–вече за здраве и благоденствие, с мисъл за най-близките и обичани хора.Част от посетителите на църквата имаха личен повод да празнуват, почитайки имения ден на свои роднини...

публикувано на 28.05.20 в 10:44