Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС ще гласува промените в правителството

Снимка: БТА

Очаква се парламентът да гласува промените в правителството "Борисов 3", след като вчера проекторешението бе депозирано в деловодството на НС.
 
Очаква се депутатите да обсъдят оставките на министрите на финансите Владислав Горанов, на туризма Николина Ангелкова, на вътрешните работи Младен Маринов и на икономиката Емил Караниколов. Те ще бъдат гласувани в пленарната зала, с което автоматично ще бъде направена рокадата в кабинета с новите министерски постове. Очаква се решението на Владислав Горанов и Николина Ангелкова дали ще се върнат като народни представители или ще освободят местата си в парламента.

В дневния ред на депутатите за днес е и законопроектът за ратификация на споразумението между правителството на България и Световната банка за предоставяне на подкрепа за офис в нашата страна. Офисът за споделени услуги е открит на 18 юли миналата година. След стартиране на неговата дейност мениджмънтът на банката е проявил интерес за позициониране на служители, работещи в други области освен първоначално предвидените в сектора на информационните технологии.

В парламентарния контрол ще участват осем министри. Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева ще отговори на въпрос на Павел Шопов от "Атака" относно позицията на България и евентуални действия на министерството относно превръщането на църквата "Св. София" в джамия. Министърът на здравеопазването в оставка Кирил Ананиев ще отговори и на въпрос относно наличие на заболели и/или носители на Covid-19 от Центъра за спешна медицинска помощ в гр. Русе.

В рамките на парламентарния контрол отговор на депутатски въпроси ще дадат и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, министърът на транспорта Росен Желязков и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Фестивал на лютеницата в село Логодаж

На 24 август (събота) традиционният фестивал на лютеницата ще завладее благоевградското село Логодаж. От 18.00 часа в двора на училището неповторимите логодажки баби ще демонстрират пред жители и гости къде се крие тайната в приготвянето на най-вкусната домашна лютеница. Посетителите ще имат възможност да дегустират от традиционната българска..

публикувано на 20.08.24 в 11:14

Детски градини в община Благоевград спечелиха проекти

9 детски градини на територията на община Благоевград спечелиха проекти по Национална програма „Хубаво е в детската градина“. Успешно класиралите се са: ДГ „Детски свят“, ДГ „Усмивка“, ДГ „Първи юни“, ДГ №1 „Ведрица“, ДГ №2 „Св. Богородица“, ДГ №3 „Детелини“, ДГ № 8 „Вечерница“, ДГ №10 „Мак“, ДГ №11 „Здравец“. Чрез реализацията на проектите ще..

публикувано на 20.08.24 в 10:37

Може ли Радев да отхвърля служебен кабинет? Какво пише в Конституцията?

Има ли по Конституция право президентът Румен Радев да отхвърля служебен кабинет, както направи с проектокабинета "Кожарева" в понеделник? Няма да има кабинет "Кожарева", изборите ще са след 20 октомври Заплетената политическа ситуация коментираха по Нова тв преподавателите по Конституционно право д-р Орлин Колев и доц. Наталия Киселова. "Според..

публикувано на 20.08.24 в 09:48
Кочериново

Жители на Кочериново излизат на протест

Жители на Кочериново и общината излизат на протест днес на обяд заради безводието, което в някои от селата продължава от месеци. В общинския център са без вода от петък.  Нов протест готвят и в дупнишкото с. Самораново, където са на режим от 23 ч. до 6 ч. сутрин. Протестът в Кочериново е насрочен след 11:30 часа на пътя за Рилския манастир..

публикувано на 20.08.24 в 09:43

Мълния разпали нов пожар в планина Славянка

Ново запалване е възникнало късно снощи в планина Славянка, под Царев връх. Вероятната причина е паднала мълния. Пожарът е в Държавен поземлен фонд. Към момента е на площ 180-200 декара. Горят сухи треви. В локализирането му са се включили служител на ДГС Катунци и противопожарната служба.

публикувано на 20.08.24 в 09:41

Жълт код за обилни валежи в Благоевград, Кюстендил и Перник

Националният институт по метеорология и хидрология обяви жълт код  за обилни валежи за 12 области в страната: Габрово, Стара Загора, Пловдив, Кърджали, Смолян, София-област, София-град, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник и Монтана.  Днес още преди обяд в по-голямата част от Западна, а в следобедните часове и в Централна България ще се..

публикувано на 20.08.24 в 07:29

Нов пазар за грозде в Дупница

С цел предоставяне повече удобства за търговците и улеснен достъп за клиентите, БД "Общински пазари" гр. Дупница започна почистване и подготовка на нов терен за сезонна продажба на грозде.  Теренът ще се намира на ул. "Патриарх Евтимий" (пътя за с. Бистрица), 100 метра преди електрическа подстанция "Марек" в посока парк "Рила", съобщиха от общинската..

публикувано на 19.08.24 в 15:23