Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Елица Тодорова: Приемам с усмивка неистините за себе си в жълтата преса

Музиката винаги е била част от живота на певицата Елица Тодорова. Гласът й е отличаващ се, плътен и силен. Сред инструментите, на които Елица свири, са тарамбука, комплект барабани, маракаси, клавеси, пендари, пастирски звънци и непознати за повечето хора инструменти като прапорци, ластра, гуиро. Тя смесва смесва автентичен фолклор с джаз, дръм енд бейс, класическа и етно музика.

Когато бях съвсем малка отивах при певиците от ансамбъл „Варна“, в който пееше и майка ми Павлинка Тодорова и се нареждах до певиците и исках да бъда една от тях. Като лидер или водач, защото винаги се нареждах най-отпред до първата певица, а в Либия където живеехме 7 години нареждах група от деца, на които раздавах кутии от сухо мляко, лъжици и вилици и свирех с тези деца, и им подавах какви ритми те да изсвирват. Барабаните винаги са били моя стихия. Според мен при всяко дете на около 7 годишна възраст има интуитивни прозрения и спомен от минал живот какво то да доразвие в сегашния“, сподели за Радио Благоевград Елица Тодорова.


Името й е познато в цял свят. Но се прочува в България чрез „Евровизия”, когато заедно със Стунджи печелят пето място през 2007 година. Освен с музикалните постижения името на Елица през последните години бе сред често споменаваните в жълтата преса.

Аз съм много положителен човек и приемам с усмивка неистините, които съм прочела по мой адрес. За мен това са мимолетни писания, които не отговарят на истината. Гледам да съм над нещата и фокусът ми е винаги наред в бъдещето. Съхранявам себе си с четене, със слушане на музика, с общуване с подбрани позитивни хора и съм благодарна, че имам ценни хора около себе си.“, обяснява певицата.


Съвсем скоро предстои да излезне и новият албум на Елица Тодорова - „Велико 2020“. Той съдържа 20 музикални композиции, съдържа ремикси и чисто нови композиции на диджеите: Ди Джей 89, Ди Джей Диан соло, Deep zone project и други. В него ще бъде и дуетът и с Петър Байков, който е единственият дубльор, който може да имитира над 35 човешки гласа в реално време.

Цялото интервю на Елица Тодорова за редаването "Звездопад в Благоевград" чуйте в звуковия файл = >


Галерия

Вижте още

Следващото заседание на Общинския съвет в Благоевград трябва да бъде на 27-ми ноември

Една от причините за отлагането на поредното заседание на Общинския съвет в Благоевград е пандемията от COVID-19, но отдавна в работата на Общинския съвет има сериозен проблем с липсата на сътрудници.  По принцип документите за заседанията на съвета, на комисиите, оформянето на решенията и на протоколите са необходими четирима сътрудници. От..

публикувано на 30.10.20 в 17:26

Трябва да се вземат мерки за чистотата на въздуха

През последните дни преминаващите по второкласния път между Дупница и Кюстендил виждат черните кълба дим, които се вият над високия комин на ТЕЦ „Бобов дол“.  Според специалистите това са кълба дим, които се получават при изгарянето на мазут. Той служи за разпалване пещите. Това обяснение не се приема от еколозите – това потвърди в интервю за..

публикувано на 30.10.20 в 17:20

Поздрав за Деня на народните будители през погледа на учениците

По нестандартен начин, учениците от Националната хуманитарна гимназия „Свети Свети Кирил и Методий“ в Благоевград отбелязват тази година Деня на народните будители. Заради въведеното онлайн обучение, част от инициативите, посветени на празника, също са онлайн. На сайта на учебното заведение и в социалните мрежи са публикувани видео изпълнение на..

публикувано на 30.10.20 в 13:52

След контакт със заразен с коронавирус – какви са стъпките?

Рекорд след рекорд - заразените с коронавирус в страната ни нарастват през последните седмици, а здравната ни система започва да се задъхва. Ако до преди месеци само бяхме чували, че някъде в България има заразени, то днес почти всеки познава хора, които са болни или са били заразени. Температура, кашлица, загуба на вкус и/или обоняние, хрема,..

публикувано на 29.10.20 в 16:14

Полицаи от Благоевград излязоха на мълчалив протест

„Въпреки, поканата от министъра на вътрешните работи за разговор на 2 ноември, ние не отменихме днешния протест, не отменяме и националния, обявен за 8 ноември“- съобщи Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР, по време на протеста на колегите му от Областната дирекция на МВР – Благоевград. По време на..

публикувано на 29.10.20 в 15:00

„История на България“ от 1761 г.

По повод  Деня на народните будители Сдружение „Българска история“ издава „История на България от 1761 г.. Трудът на Блазиус Клайнер предшества с една година „История славянобългарска“. Редактор на изданието е Теодор Борисов, който даде повече подробности в разговор с Елизабет  Александрова. Водещ: Г-н Борисов, кой е Блазиус Клайнер?..

публикувано на 29.10.20 в 13:24

Мечките в Парка край Белица се готвят за зимен сън

„Подготовката на мечките за зимния сън по принцип започва още от юни месец, но точно сега мечките стават най-неактивни, защото започват подготовката са зимната си летаргия“ – съобщи за Радио Благоевград Димитър Иванов, управител на Парка за танцуващи мечки край Белица. Той уточни, че захранването на мечките вече приключва, тези, които си..

публикувано на 29.10.20 в 11:54