Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как да се представим добре по време на видеоконференция

В динамичното време, в което живеем и предизвикателствата, пред които сме изправени ни навеждат на мисълта, че виртуалните срещи ще се превръщат от изключение в норма. Това е по-различна комуникация, към която е необходимо човек да подходи с особено внимание:

„По време на видеоконференция да се облечеш подходящо е много важно, защото това е полезно за самочувствието, за самоуважението, за правилната оценка на това, което се случва. По време на видеоконференция не е желателно да бъдем по домашни дрехи, нито пък да сме облечени подходящо само от кръста нагоре, защото не се знае кога ще се наложи да станем и да променим рязко впечатлението за себе си. По отношение на грима също трябва да се вземе под внимание това, че светлината при един видеочат е много по-различна и е възможно гримът да се вижда като дефект. Придържайте се към семпъл грим. При облеклото е хубаво да се придържаме към неутрални цветове, както и фонът, на който стоим да ползваме като наш подпис. Изберете подходящо място вкъщи, където фонът е неутрален например - стена, библиотека, фон, които да не разсейва събеседниците. Не бива да допускаме хората да бъдат свидетели на хаос, на простряно пране, или пък да сме на леглото в спалнята. Осигурете си връзка с добро качество и ако е нужно допълнителна техника. Лошото качество на Интернет влияе на комуникацията по време на разговра. Изберете внимателно офертата и оператора си, и ако е нужно го сменете. Но ако вашият Интернет е слаб и не можете да имате нищо по-добро, извинете се спокойно и изключете камерата, за да не губите трафик от видео. Също така, ако срещите ви изискват видео с по-високо качество, на пазара се продават камери, които са по-широкоъгълни и са с максимална резолюция, а разликата с камерата на компютъра е значителна.", съветва Елена Миланова, мениджър на онлайн платформа за кариерно и личностно развитие насочено към младите хора в България.

За да създадете добро първо впечатление, отделете време, за да се подготвите за срещата. Предварителното планиране ще ви помогне и да бъдете по-спокойни по време на разговора. 

Цялото интервю с Елена Миланова чуйте в звуковия файл =>





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

За 7 месеца в село Бураново: Здравен пункт, социална кухня, интерес от чужди инвеститори

Инвеститори от Обединеното кралство искат да купят училището, пансиона и киносалона в малкото кочериновско село Бураново, където населението е 150 души. Англичаните разбрали за селото от  гурбетчии от Бураново. Искат да покрият стадиона с изкуствена трева, с осветление и сонди. Училището ще стане хотел, а пансионът – ресторант. Направило им..

публикувано на 12.07.24 в 12:53

Николета Иванова: Един творец, който черпи вдъхновение от природата в Раненци

Тя е млад творец от Варна, избрала да отгледа децата си в кюстендилското село Раненци, вместо в морската столица на България. Обича да шие дрехи от естествени материи, които оцветява с природни багрила. Превърнала е старата плевня в свое творческо ателие, където посреща гости и съмишленици. Николета Иванова създава фейсбук страница „Живите места в..

публикувано на 12.07.24 в 12:32

Ахмед Вранчев: ДПС ще се върне към нормалността, принципите и ценностите си

До късно снощи продължиха заседанията на общинските съвети на ДПС в знакови общини на Благоевградска област. Колективните органи по места са приели декларации в подкрепа на призива на почетния председател на партията Ахмед Доган.  Вчера преди обед народният представител Ахмед Вранчев депозира заявление в парламента, че напуска групата на..

публикувано на 12.07.24 в 11:13

Какви ще бъдат приоритетите на новата група в ЕП - "Европа на суверенните нации"

Евродепутатът от "Възраждане" Петър Волгин, който до скоро бе водещ на предаването "Политически Некоректно" по БНР, става говорител на нова парламентарна група - "Европа на суверенните нации".  Това стана ясно през седмицата от публикация на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов във Фейсбук.  Костадинов пише още, че 25 евродепутати от 8 държави..

публикувано на 12.07.24 в 11:09

“В сърцето на Граово” се събират животновъди и производители от цялата страна

В края на седмицата ще се проведе Шестото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”. На поляните край манастира над брезнишкото село Гигинци ще бъде представена над 20-часова фолклорна програма. Предвидени са много изненади за гостите, срещи, ателиета, фермерски пазари, на които ще бъде показано всичко най-добро от труда на животновъдите..

публикувано на 11.07.24 в 10:31

Банско се справя с бездомните кучета с насърчаване на осиновяването

Перманентната кампания на Община Банско за осиновяване на бездомни кучета донесе радост в още едно семейство. Синът на сем. Дурчови вече си има четириног приятел, за когото обещава да се грижи сам и да го води навсякъде със себе си. Кампанията Осинови ме: БезДОМен или ДОМашен - ти решаваш! стартира в края на миналата година. „Три..

публикувано на 10.07.24 в 14:41

Цветанка Гаврилова: Мечтая България да бъде домакин на световен танцов конкурс

Мечтая България да бъде домакин на световен танцов конкурс. Имаме всички дадености за това – отношение към танцовото изкуство и много талантливи деца и млади хора. Страната ни показа изключително присъствие на Световната танцова купа в Прага, състезание, което си е извоювало славата на лятна танцова олимпиада. Това заяви д-р Цветанка Гаврилова,..

публикувано на 10.07.24 в 12:44