Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Дара Екимова: Не се смятам за известна, а за разпознаваема

Талантлива, упорита и емоционална певицата Дара Екимова знае, че тепърва ще взема своите житейски уроци и гледа нагоре към мечтите си, които са много, много високо. Дара е от звездно семейство - баща и е покойният Дими от „Сленг“, а майка и известната PR - Ива Екимова.

„Това, че съм от звездно семейство и помага, и тежи. Не бих казала, че пречи, но тежи, защото хората имат вече изградени очаквания. Много е трудно израствайки в тази среда да оправдая очакванията, но пък съм щастлива с моите родители. Прекрасни и истински хора“, каза в  предаването „Звездопад в Благоевград“ талантливата Дара.

Според нея професионалният и път по някакъв начин е бил предопределен. Освен интерес към музиката обаче Дара Екимова мечтае да се занимава и с психология:

„Никой не ме е карал да правя нещо на сила от родителите ми. Сега ми предстои да кандидатствам в университет и ще кандидатствам с психология. Надявам се да ме приемат. Това е нещо, което изключително много ми харесва и най-вероятно ако не се занимавах с музика щях да го практикувам.“

Известността спохожда Дара Екимова в ранна възраст. Внимание от медии, от фенове – не са чужди на младата изпълнителка. Тя обаче е здраво стъпила на земята и не смята себе си за известна.

„Когато стана сутрин и се погледна в огледалото въобще не се възприемам като известна, а по-скоро се смятам за разпознаваема.“

2020 година бе доста успешна в професионален план за младото момиче. В началото на годината тя грабна наргада за дебют. Удостоена бе и с наградата „ Жена на годината“ в категория „Музика“ на известно списание. А през месец март Дара Екимова представи песента - „За теб“, посветена на баща си – Дими от „Сленг“ :

„Песента я реализирах март месец. Думите ми идваха свише. Написах я за 10-15 минути. Това беше една магия. Смятам, че тати ми помогна да се случи. Вложих цялото си сърце в тази песен. Трудно ми е да я изпълнявам и честно да си призная не съм я изпълнявала много пъти.", сподели Дара Екимова.

Цялото интервю на Дара Екимова чуйте в звуковия файлВижте още
Д-р Веселка Мончева

Д-р В. Мончева: Трайно намаляват болните с COVID-19 в Пиринско, започва втората фаза на имунизациите

„Продължава тенденцията за намаляване на инфектираните с COVID-19. През изминалата седмица е регистрирана най-ниската заболеваемост от преди няколко месеца. Новорегистрираните случаи са само 93 за седмицата, от тях  под домашно наблюдение са 68 и само 25 са се нуждаели от болнична помощ. Към момента хоспитализираните в болничните заведения на..

публикувано на 26.01.21 в 15:54

Малин Бистрин: На протеста утре нашите искания са икономически

Ресторантьори от цялата страна излизат утре на протест. Цената на затварянето на бизнеса доведе до спад в производството и потреблението, а последиците от това са –  загуба на работни места и фалирали предприемачи. Това е всеобщата позиция около която се обедняват работещите в бранша.  „За нас няма друго възможно решение, освен да..

публикувано на 26.01.21 в 15:48
Проф. Ара Капрелян

Проф. Ара Капрелян: Има тенденция за откриването на Паркинсонова болест при по-млади хора

Безплатните прегледи за хора с вече установена Паркинсонова болест продължават в редица градове в страната. Поради големия интерес сред пациентите – консултациите, които са част от кампанията „Върни си контрола над Паркинсона“ , ще продължат до края на месец март 2021 година . Кампанията стартира на 20 ноември 2020 г. ,  реализира се в..

публикувано на 26.01.21 в 15:39

Конкурс, посветен на Седмицата на брака, търси рецепти за успех в любовта

Когато двама влюбени встъпят в брак, те очакват чудото да продължи за цял живот, сочат изследванията. Въпреки това над 1/3 от браковете у нас завършват с развод. За да помогне на повече двойки в пътя им към изграждане на трайни и удовлетворяващи отношения десетото издание на Международната Седмица на брака у нас стартира конкурс на тема: Вашата..

публикувано на 26.01.21 в 14:41

Какво ще бъде времето през тази седмица?

Със слънчево време и положителни температури започна новата работна седмица.  Времето обаче ще бъде много динамично.  "През първата половина от седмицата ще застудее, ще завали сняг включително и в Благоевград. Снеговалежите ще продължат и през нощта срещу сряда. В планините около Благоевград ще има съществена снежна покривка, т.е. предстои ни..

публикувано на 26.01.21 в 14:19

Важно за самоосигуряващите се

В началото на работния ден отивам в офиса на НАП в Благоевград. В салона за обслужване на клиенти, поради противоепидемичните мерки, допускат ограничен брой хора. На гишето, където става промяна вида на осигуряването, няма граждани. Разговарям със служителката Цветанка Тънова, според която на място идват  предимно тези самоосигуряващи се, които не..

публикувано на 26.01.21 в 12:27

Любимите игри от детството събрани в книга

Едно от най-прекрасните неща на детството е силното желание за игра. В книгата „Игри и предизвикателства за малки и големи“ са събрани 105 интересни, любими и предизвикателни игри, истории, загадки и въпроси за любопитстване, учудване и размишление. „Чрез игрите могат да се провокират важни качества - да търсят закономерностите, да..

публикувано на 26.01.21 в 10:56