Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Анна Грозданова: Животът на остров Бали промени мирогледа ми

Анна е от Благоевград. Любовта към пътуванията я отвеждат на остров Бали. Заминава в труден за нея момент, а животът и на острова променя мирогледа ѝ:

„В Бали срещнах топлина в семейството, в което попаднах. Аз изкарах 7 месеца при едно местно семейство. Това, което ми направи там впечатление беше, че местните хора живеят доста бедно, но все още са запазили благодарността за всичко, което имат. Живеят все още заедно в една общност и се грижат един за друг. В детските си години съм израстнала по този начин, но ми липсва в днешно време. Семейството, при което отседнах бяха много гостоприемни, въпреки че първите 4 месеца гледаха на мен като на турист, но след четвъртия месец ме допуснаха и започнаха да ме канят на рожденните дни, на всичките церемонии", сподели за Радио Благоевград Анна Грозданова.

Именно на остров Бали Ани посещава семинар, на който се запознава с метода на Вим Хоф. С група съмишленици практукуват метода и в България:

„Докато бях на Бали бях на такъв семинар и бях впечатлена от това, което се случи с мен по време на дихателните упражнения и след това влизането в ледена вана. Преживях това нещо там и си казах, че бих искала като се прибера един ден в България това нещо да го „доведа“ и тук“.


Още от дете Анна се е различавала от останалите момиченца. Идеите ѝ и виждането ѝ за живота са били винаги приключенски:

„От малка обичам пътешествията и явно от малка съм по-различна. Баба ми постоянно ми казваше как трябва да съм като другите момичета с рокли и с поли... пък виж аз как съм била различна и никой нямало да ме вземе. Аз не исках да ходя и на абитуриенски бал. Исках парите, които ми даваха с приятели да си хванем влак от България и да стигнем до Индия и там да изкараме един месец. Но така и не ми се случи тогава“.

Мечтите на Ани са безгранични. С нетърпение очаква отново да отпътува за остров Бали.

Цялото интервю с Анна Грозданова чуйте в звуковия файл


Галерия

Вижте още

“Пирин“ надигра и елитния „Царско село“

На стадион „Христо Ботев“ в Благоевград и във втората контрола от зимната си подготовка ФК „Пирин“ постигна успех – този път победи елитния „Царско село“ с 1:0. Голът отбеляза в 42-та минута Владислав Златинов. Секунди преди това, удар на младия Иван Тасев срещна дясната греда на вратата на гостите. Отбитата топка попадна в Г.Гущелиани, той..

публикувано на 22.01.21 в 18:30

Истината за македонския език

Работата на голям научен колектив от различни институти на Българската академия на науките, както и от три университета – Софийския „Климент Охридски“, Великотърновския „Кирил и Методий“ и Благоевградския  „Неофит Рилски“ е събрана в книгата „За официалния език на република Северна Македония“.  В книгата са събрани доказателства за българския..

публикувано на 22.01.21 в 18:14

Започват промени в инфраструктурата в центъра на Дупница

През тази година трябва да завърши реставрацията на един от символите на Дупница – Часовниковата кула. Тя е построена през 1782-ра година, запазена е и до днес, но състоянието ѝ не е добро.  Отдавна не работи и часовниковият механизъм. Финансирането е по Трансграничната програма България – Северна Македония с община Крива паланка на стойност..

публикувано на 22.01.21 в 18:07
Рангел Вангелов с Танцов колектив

Рангел Вангелов: Българското хоро е истинското здраве

Във време на пандемия, карантина, повишен риск от заболяване, на дневен ред излиза важността да запазим своето здраве с добра движенческа култура. Всяко заседяване и застояване е вредно, за това при продължителните мерки срещу коронавирус, необходимостта от движение излиза все по-ярко на дневен ред.  Българските народни танци са един прекрасен начин да..

публикувано на 22.01.21 в 15:54

Край Благоевград изграждат временен приют за улични кучета и котки

Ново общинско публично предприятие ще бъде основано в следващите месеци на територията на Благоевград. Структурата ще обединява Зоологическата градина и бъдещия приют за безстопанствени животни. Пред местните власти продължава да стои на дневен ред сериозният проблем, свързан с контрола на бездомните кучета. Десетки оплаквания на пострадали..

публикувано на 22.01.21 в 15:05

Какви са очакванията на благоевградските ресторантьори и собственици на заведения за рестарт на бранша?!

Наложените противоепидемични мерки през изминалата и в началото на тази година, с цел опазване здравето на хората, малко или много ощетиха заетите в ресторантьорския бранш. Това отчитат от Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите в Благоевград. Според Васил Димитров, председател на местната организация и собственик на хотел и ресторант,..

публикувано на 22.01.21 в 14:40

Общинските услуги в електронна среда

Предлагат ли общините в Югозападна България достъпни електронни услуги, след като пандемията ограничи достъпа до институциите?! С какво и как могат да бъдат полезни сайтовете на общините и защо инвестирането в онлайн услуги е показателно за съвременните темпове на развитие на нашето общество? Отговорите дава Жюстин Томс, съосновател на „Фондация..

публикувано на 22.01.21 в 11:45