Безспорен факт е, че търговията с т.нар. бързооборотни стоки се развива с високо темпо. На тази база хранителните магазини и търговските вериги трябва да се справят с динамичните предизвикателства.
Променящият се начин на живот на потребителите, нарастващата конкуренция и темпото на дистрибуцията са само част от провокациите в този вид търговия.
Днес се опитахме да разберем доколко обаче, това не се прави на гърба на клиента; и продължава ли негласната битка и взаимното недоверие във взаимоотношенията производител – търговец – потребител.
Макар в последните години да се опитваме да повишаваме потребителската си култура, все още се наблюдават опити от страна на търговци и производители за некоректност към клиентите.
И въпреки критичния период, свързан с пандемичната криза, социалните нагласи не бележат сериозна промяна към по-добро.
Това е становището на част от запитаните потребители относно продължаващата порочна практика на заблуда в текстовото съдържание на етикетите.
И докато клиентите продължават да стават все по-взискателни, търговците трябва да бъдат гъвкави, за да ги мотивират да предприемат покупателни действия. За съжаление обаче, много често тяхната стратегия се определя като измамна.
В Раздел IІ-ри от Закона за храните, обнародван през юни, 2020-та година, се посочва че „ ... храната трябва да е годна за консумация от хора по отношение на нейните физични, химични, радиологични и микробиологични качества и състав, както и да не представлява опасност за човешкото здраве”.
И още – „ ... храната трябва да отговаря на изискванията за производство, преработка и/или дистрибуция, предвидени в закона, подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане и правото на Европейския съюз в областта на храните”.
На 10 август в студиото на Радио Благоевград в предаването „Ефир за приятели” с водещ Мариана Попова, гостува Денис Никифоров – психолог и треньор по личностно и творческо развитие, редовен докторант по позитивна психология към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и психолог към Младежки център – Благоевград. Ключов акцент от разговора беше..
Искра Стоилова е от онези млади българи, които следват мечтите си без да късат връзка с корените си. Тя е сарач по професия, авантюрист по сърце и вдъхновител по призвание. Защото всичко, което прави има за цел да вдъхновява и да зарежда с добра енергия. Именно заради това, преди години, тя и съпругът й превръщат старата и изоставена плевня в..
Симеонка Велева е преподавател с почти 20 години трудов стаж. Неразделна част от професионалния ѝ опит е работата с деца. От 2011 г. преподава в Българското неделно училище „Дора Габе“ във Варшава, Полша. Неделното училище в полската столица се посещава от около 45-50 деца. От три години има открит филиал в Краков, където учениците са от 12 до 15..
С експерта по международни отношения проф. д-р Нина Дюлгерова коментирахме случващото се в Украйна. Настъплението на руските войски е отдавна коментирана тема. В последните дни първо място в информационните емисии заемат действията на елитни украински части на територията на Русия. Според последните данни украинските войски са завладели около 1000..
През краткия си политически живот 50-ото Народно събрание успя да създаде редица добри и работещи законопроекти. С най-голяма значимост за всички е Законът за държавния бюджет, който осигури финансиране от близо 2000 милиона лева за различни проекти в област Благоевград. Това заяви в ефира на Радио Благоевград Георги Георгиев, народен представител от..
България приключи Олимпиадата в Париж с 3 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медала и на 26-о място от 206 държави, които участват. Олимпийските ни медалисти Боряна Калейн и Семен Новиков бяха българските знаменосци на закриването на игрите. Около 70 000 зрители се събраха на "Стад дьо Франс" за закриването на 33-те летни олимпийски игри..
Защо загиват българските села - о тговор получаваме от разговора с Ирина Йовчева председател на създаденото преди две години читалище „Пробуждане 2022“ в село Шипочано, община Кюстендил. Селото е разположено в западните склонове на Конявската планина. Съществува от векове, но сегашното му състояние не е добро. Подробности научаваме от..