Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Мария-Магдалена Йорданова, момичето, което сбъдва мечтите си

Мария-Магдалена Йорданова е родом от пернишкото село Батановци. През 2018 година печели първо място на конкурса детски „Пирин фолк“. След това отличие, кариерата и потръгва:

„Доста хора започнаха след това да търсят контакт с мен. Доста хора чуха моето име. Започнаха повечето индивидуални участия. Много обичам да пея. Продължавам да се занимавам сериозно с пеене. Подготвям и няколко нови проекти. Предстои ми участие в конкурс в Стара Загора.“, сподели в предаването „Звездопад“ гласовитата изпълнителка.

По пътя на мечтата си - да бъде изпълнител, Мария- Магдалена среща много трудности. Това обаче не я отказва. За краткото време на голямата музикална сцена Мария-Магдалена има късмета да намери и добър приятел в лицето на фолклорната изпълнителка Ива Давидова. Двете записват и дуетна песен „Марийо, черко“:

„С Ива се запознахме преди няколко години на благотворителен концерт. Тогава аз и направих впечатление с моето изпълнение. Станахме много, много близки. Един ден седнахме и говорихме как може да потръгне моята кариера и решихме да направим един дует заедно.“

Мария-Магдалена вярва, че мечтите се сбъдват и тя е доказателство за това, смята певицата. 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл ->


Вижте още

Предизпитна треска за седмокласниците

Тест с общо 26 задачи, времетраене – 150 минути, а за учениците със специални образователни потребности – до 80 минути над определеното време, 2 930 седмокласници в област Благоевград днес се явяват на Национално външно оценяване по предмета Български език и литература.  В Средно училище за изучаване на чужди езици „Свети Климент Охридски“ –..

публикувано на 16.06.21 в 10:00

Търси се решение за намаляване на чакащите автомобили на „Кулата“

Човек трябва да пътува към граничния пункт „Кулата- Промахон“ на българо-гръцката граница, за да види опашката от автомобили. Дори и в делничния ден, 4-километрова опашка, предимно от товарни автомобили, се бе наредила на пункта. Шофьорите обясняваха, че чакат вече по три- четири часа, а още не са стигнали до пункта. В последните почивни..

публикувано на 15.06.21 в 16:47

Европа за по-чист въздух

В България се наблюдават някои от най-сериозните превишавания в ЕС както на годишните, така и на дневните пределно допустими стойности за ПЧ, с произтичащите от това рискове за здравето на нейното население. В Европейския зелен пакт, в който е формулирана амбицията за постигане на нулево замърсяване в ЕС, се акцентира върху..

публикувано на 15.06.21 в 10:52

Направи подарък на недоносено бебе

Недоносените бебета са изправени пред редица предизвикателства още от момента на своето раждане. Всяко бебе води своите "битки" и има своята история, която е важно да бъде записана - “Кога започнах да дишам сам?“, "Кога започнах да се храня без сонда?", "Кога се прибрах вкъщи?", са все въпроси, чиито отговори е важно да отбележим подобаващо, защото това..

публикувано на 15.06.21 в 10:14

Обновяват автобусните спирки в община Благоевград

Продължава, започналото миналата седмица, обновяване на 50 автобусни спирки в Благоевград и околните села. За период от две седмици ще бъдат поправени тези, които са в лошо състояние, изпочупени и облепени с обяви и реклами. Част от съоръженията вече са ремонтирани. Най-напред бяха обновени съоръженията, намиращи се по..

публикувано на 14.06.21 в 14:00

Започна приемът на документи на кандидат-студентите в ЮЗУ

Над 60 кандидат-студенти са подали онлайн документите си за участие в класирането за прием в ЮЗУ “Н. Рилски“ Благоевград за учебната 2021-2022г. в началото на кампанията. Освен онлайн документи могат да се подават и в зала 1102 А на първия етаж на Учебен корпус №1.  За да участват в класирането, кандидат-студентите трябва да подадат комплект..

публикувано на 14.06.21 в 11:13

Разлог представя България в Международен виртуален маратон за диалог

Разлог представя България в започналия 42-дневен международен виртуален маратон за диалог, организиран от фондация „Анна Линд“.  Мащабната и амбициозна инициатива започна на 19 май и ще продължи до 29 юни. Замислена е като възможност за обмен на добри практики, обсъждане на нови тенденции и приоритетни области в работата на членовете на..

публикувано на 14.06.21 в 10:35