Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Николов-Чезето: „Не надграждам, започвам от основите!“

  Победителите  не ги съдят. Но, както са казали древните римляни, тежко на победените! Финиширалият втори в крайното класиране на Югозападната  футболна лига ФК „Кюстендил“е в тежък период-напускат го много от най-силните единици, остават амбициите на клубното ръководство за следващия сезон, гради се нов отбор. За всичко това-сърцатият старши треньор на ФК „Кюстендил“ Николай Николов-Чезето бе пределно окровен:

  „Сега ме намирате раздвоен-хем почивам от тежкия изминал сезон,хем правя нов отбор за предстоящия. Правим обзор на това,което мина,с една усмивка искам да започнем пак да гоним мечтата си.От една страна го има удовлетворението от играта на  футболистите, от работата на треньорския щаб. Благодаря за направеното по отношение на ФК „Кюстендил“ на община Кюстендил и кмета Петър Паунов, на нашите спонсори-те хвърлиха доста сили и средства за доброто ни представяне.Но го има и огорчението, че не можахме да завършим първи,да влезем във Втора лига.Една стъпка не ни стигна,за да бъдем първи!

  Сега всички тези хора, които стоят зад нас ,искат да надграждаме. Ще бъде доста трудно, защото имаше една чудесна спойка в нашия отбор, а сега, след като четирима досега ни напуснаха, ще трябва да градим напълно нов отбор. За да правиш нов побеждаващ отбор, се иска време. А след тия наши успехи,сега искат още по-добри резултати ще се опитаме новите хора възможно най-бързо да ги приобщим към отбора.Ето кои досега си тръгнаха от ФК „Кюстендил“: Андрей Йорданов и Борис Груев отидоха в ЦСКА 1948. Росен Йорданов се върна в родния си „Марек“. Мартин Газиев премина в „Марица“(Пловдив). Очаквам поне още двама-трима , които имат предложения,да ни напуснат. Разговаряме с тях, опитваме се по някакъв начин да ги запазим,да ги задържим на „Осогово“. Така че аз не надграждам, аз започвам от основите, наново!

  Разбира се, има в полезрението ни играчи,които ще вземем.Просто искаме да видим още с кой ще се разделим, на какви постове трябва да търсим футболисти.Трябва да разрешим този ребус. Планираме да започнем подготовка на 28 юни в 18 часа на стадион „Осогово“ в Кюстендил. Цялата подготовка ще мине в нашия град,ние обичаме тук да тренираме,имаме всичките удобства и условия. Планирали сме 6-7 контроли, три от тях сме договорили със сигурност:“Сливнишки герой“, „Пирин“ (Разлог) и „Ботев“ (Ихтиман).

  От новия сезон в Югозападната лига очаквам да бъде много по-труден от изминалия. Ще ви кажа защо:всички ни смятат за фаворити, всички ще се хвърлят срещу нас и ще играят на предела на силите си.Но това пък,от друга страна, ще ни кара да работим и да се развиваме. Знайте, ще бъде много труден сезон!“





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Майстор зограф вае стенописите на новия храм в Долно Драглище

На финалната права е доизграждането на храм " Св. св. Йоаким и Анна" в разложкото село Долно Драглище.  В момента се изографисват стенописите от майстора зограф и почетен реставратор Николай Чергаров . "Чергаров настоя да направи дарение от своя страна и п о-скоро той ни откри", обясни Яница Домусчиева от Сдружение "Св. св. Йоаким и Анна"...

публикувано на 13.09.24 в 19:03

Комисар Валентин Василев: 2024-та година е една от най-трудните

2024-та година е една от най-трудните. Така се оказва след големите пожари през годината – това е един от основните изводи след случилото се през летните месеци. Това е един от изводите досега каза директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград комисар Валентин Василев. „Преодоляхме и затрудненията,..

публикувано на 13.09.24 в 17:06

Инж. Богдан Милчев: Нужен е нов подход при пътната безопасност

През последните години няма разлика . Винаги общините в последните дни преди откриването на учебната година реновират и ремонтират районите на училищата.  Това заяви в интервю за Радио Благоевград председателят на Института по пътна безопасност инж. Богдан Милчев. Възстановяват се пешеходните пътеки, както и маркировката на уличната..

публикувано на 13.09.24 в 16:56
Борис Харизанов

Трансгранични възможности: България като привлекателен партньор за гръцки инвестиции

Българо-гръцката търговско-промишлена камара играе ключова роля в развитието на икономическите отношения между България и Гърция. Участието ѝ на тазгодишния международен панаир HELLEXPO 2024 привлече вниманието на множество бизнес лидери от двете страни, които търсят нови възможности за партньорства и разширяване на търговските пазари. В предаването..

публикувано на 13.09.24 в 11:14

Гергана Лаптева: Отдавна исках да пиша за древния град Хераклея Синтика

Жанрът в който твори Гергана Лаптева е исторически трилър. Тя е почти готова с шестия си роман, който ще излезе от печат през 2025 година. „ Действието преминава през Неапол, Александрия и завършва в едно много любимо мое място – древния град Хераклея Синтика “, открехна част от новата история писателката, която сподели в интервю за Радио..

публикувано на 13.09.24 в 10:45

Гоце Делчев се готви за традиционния есенен панаир

Традиционният есенен панаир в Гоце Делчев тази година ще се проведе във времето от 16 до 23 септември. Той се организира от Община Гоце Делчев и отново ще бъде разположен в района на бившата казарма в града. „За всички, които искат да посетят традиционния есенен панаир, община Гоце Делчев е подготвила разнообразна и богата програма. Всяка..

публикувано на 11.09.24 в 14:40

Деца рисуваха благотворително за храма в село Изгрев

Деца рисуваха благотворително на фестивала „Изгрев от Айдара“ в благоевградското село Изгрев. Събраните средства ще отидат за довършване строителството на църквата „Свети Иван Рилски Чудотворец“ в населеното място. „Идеята за детския пленер дойда от желанието ни да надградим фестивала. Миналата година стартира първото издание на събитието с много..

публикувано на 11.09.24 в 11:34