Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неда Грозева: Не бива да забравяме от къде сме тръгнали

По образование Неда Грозева е юрист. Алумна на международната програма за лидери на Държавния департамент на САЩ. Продължава образованието си в магистърската програма на университета “Лойола” Master of Laws in Rule of Law for Development. Участва и в множество различни проекти, обединяващи право, предприемачество и образование. Неда е стипендиантка на фонда "Иди, учи се и се върни" за 2018 година и след като завършва образованието си в чужбина се завръща в България:

„Аз исках да стана по-добра в това, което правя. Моята специалност е свързана с правото, но и не само. С укрепването върховенството на правото. Това беше моят фокус в тогавашната ми работа. Спомням си как един професор в университета казваше „ Ако във вашата държава вие имате върховенство на правото, Вие всъщност забравяте за него. Ако пък го няма не може да спрете да говорите за това“. Аз си казах така, докато в България имаме за какво да говорим, аз ще имам за какво да работя. Смятам и че най-големият дар, който си взима човек от едно образование в чужбина е че съзнанието се отваря“, каза в ефира на Радио Благоевград Неда Грозева.

Днес Неда работи в частна компания. Не спира обаче да преследва целите си. Участва като доброволец в НПО, както и дава своя принос в различни международни проекти. Счита, че всеки млад човек има нужда да обикаля света, да трупа знания, но да не забравя никога от къде е тръгнал. 

Цялото интервю с Неда Грозева чуйте в звуковия файл ->




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Уникална икона на Пресвета Богородица с Младенеца посрещат в Долни Раковец

За осма поредна госина в радомирското село Долни Радовец посрещат близо 200-годишна икона на Пресвета Богородица с Младенеца. Тази икона е единствената оцеляла от старинната църква “Св. Николай Чудотворец”. Светинята ще бъде в храма до 15 до 18 август. „Иконата е собственост на храма, но се съхранява в Регионалния исторически музей в Перник...

публикувано на 11.08.24 в 15:32
Магдалена Борисова

Магдалена Борисова с нова книга за деца – „Горски истории“

Самоковската авторка Магдалена Борисова зарадва малките си почитатели с нова книга – „Горски истории“. Авторката остава вярна на стила си и отново залага на добротворчеството в своите истории. Посланието, което отправя Магдалена Борисова е да бъдем добри, да бъдем приятели – и малки, и големи. На страниците на книгата читателище ще..

публикувано на 11.08.24 в 15:16

Здравословните дъвки

Дъвки от природата – това е една революционна  за българския пазар зелена бизнес идея на Дарина Сотирова. Тя е производител на полезни дъвки. Защо полезни? Защото са от натурални продукти. След дълги анализи относно фабричните дъвки , в които се влага аспартам и които птиците бъркат с изхвърлени хлебни трохи, а това ги убива, Дарина..

публикувано на 09.08.24 в 12:45

Деца от Кочериново усетиха емоцията да бъдеш войник

Учителките от СУ "Христо Ботев" Кочериново Даниела Миланова и Василка Тасева, заедно с част от своите ученици, взеха участие в националната програма "Изучаване и съхраняване историята и традициите на Българската армия", като изпитаха емоцията от това да се превъплътят в ролята на истински войници. Завършвайки успешно Модул 1 от програмата, който включва..

публикувано на 09.08.24 в 11:46

Кампания в подкрепа на планинския туризъм

Спасяването на хижите и заслоните в България е мисия на конкурса „Хижа на годината“ на Българския туристически съюз. За втора поредна година организаторите на кампанията насочват общественото внимание в подкрепа на планинския туризъм и на най-добрите хижи и заслони в нашата страна. До 25 септември всеки може да посочи своя избор  в онлайн..

публикувано на 09.08.24 в 11:43

Законови промени разделиха общественото мнение: Какво казват депутатите и неправителствените организации?

През седмицата, в рамките на едно пленарно заседание, депутатите в Народното събрание одобриха окончателно промените в Закона за предучилищното и училищното образование, предложени от парламентарната група на "Възраждане". С новите разпоредби се забранява популяризирането и подстрекаването в детските градини и училищата на идеи, свързани с..

публикувано на 09.08.24 в 11:15

„Добрите сърца“ с поредна инициатива за Центъра за настаняване от семеен тип "Света Богородица" в Благоевград

"Подари нов ламинат за детски стаи и дневни" това е новата реализирана инициатива на „Добрите сърца“. „За целта взехме пари на заем за да закупим ламината и всичко необходимо, както и да платим транспорт, защото ако трябваше да чакаме събиране на сумата щеше да дойде късна есен или зима и тогава ще бъде трудно за такива ремонти. Инициативата..

публикувано на 07.08.24 в 18:27