Местни избори 2023
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Атлас“ и Макис Сиопис призовават за любов и отговорност към природата с песен

PepiPisarski

„Зелени очила” е песен, посветена на каузата за запазването на природата и срещу замърсяването на околната среда. „Идеята ми хрумна докато бях в Гърция. По новините гледахме страшни пожари, големи пожари имаше и в България. Тази тема е „болна“ за мен отдавана и всъщност така се появи песента.“, обяснява Петър Писарски, който е автор на музиката и текста.

В „Зелени очила / ΠΡΑΣΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ”  участва и гръцкият певец и радиоводещ Макис Сиопис. Сингълът е част от албума „Отключете душите си”, който ще излезе през април 2022 г, и който е посветен на 35 години от основаването на легендарната група "Атлас".

„Планираме в началото на април албумът да е вече на диск, а в края на месеца да се случи и този концерт, който вече два пъти отменяме заради пандемията. Вече сме на 36 години, но заради ограниченията трябваше да отложим концерта.“ Това разказа за Радио Благоевград Пепи Писарски. Цялото интервю може да чуете в звуковия файл.БНР подкасти:

Вижте още

Чернодробната стеатоза може да се избегне с промяна в начина на живот

Чернодробната стеатоза – същност и лечение – тема, която коментира в предаването „Здравен компас“ на БНР-Радио Благоевград гл.ас. д-р Климентина Герджикова дм от Клиниката по гастроентерология в „УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ“.   „За съжаление това е често срещано състояние, което най-общо се дължи на натрупването на твърде много мазнини в..

публикувано на 28.09.23 в 16:32

Туристи и патриоти тръгват „По стъпките на Самуиловите воини“

След като младите планинари от Петрич изкачиха 39-те планински първенци на България, в една инициатива започнала преди година, днес те вече се готвят за следващото предизвикателство - участието им в 10-тия юбилеен Национален туристически поход „По стъпките на Самуиловите воини“, който се провежда  традиционно в първата неделя от октомври. Тази..

публикувано на 28.09.23 в 15:02

Не очакваме тежка клинична картина при новия подвариант на „Омикрон“ – „Пирола“

„Увеличават се болните с COVID-19 , а през последната седмица се наблюдава ръст от 50% на седмична база. Тази тенденция ще се запази и през следващите седмици и месеци ще има доста по-голям брой заболели “ – каза в интервю за БНР-Радио Благоевград проф. Ива Христова – директор на Националния център по заразни и паразитни болести. По думите и..

публикувано на 28.09.23 в 14:39
Надя Бойчева

Надя Бойчева представя „Изгреви и залези“

След „Страхът, че някой те обича“, Надя Бойчева зарадва почитателите на поезията с нова стихосбирка, озаглавена „Изгреви и залези“. И този път Надя остава вярна на стила си. Стиховете ѝ са вдъхновени от живота и неговите многобройни нюански, възходи, спадове, нежност и сила, емоции, които оставят у читателя  сладък или пък солен привкус. В..

публикувано на 28.09.23 в 14:15

Иван Сабахлъков: „Вълкът“ няма да се съобрази с мнението на „овцата“

"Българското земеделие не е достатъчно пазарно ориентирано. И това е следствие на факта, че е в насипно състояние. И хората нямат вина за това“ , думите са на земеделския министър Кирил Вътев, изречени по време на протестите на земеделските производители миналата седмица. Въпреки масовото участие на представители на всички земеделски браншове,..

публикувано на 28.09.23 в 13:36

Фокус-точка Благоевград с подкрепа за социалните предприятия

В Благоевград е създадена една от шестте регионални фокус-точки по проект „Развитие на социалната икономика“, който се реализира от Министерството на труда и социалната политика по Плана за възстановяване и устойчивост. Основната цел на фокус-точките е да бъде насърчена социалната икономика. По проекта ще бъде създадена и виртуална платформа, чрез..

публикувано на 28.09.23 в 12:39

Новите адаптирани ваксини срещу COVID-19 са в РЗИ-Благоевград

„ Новите адаптрани ваксини на „Пфайзер“ срещу COVID-19 са налични в Регионална здравна инспекция – Благоевград “ – това заяви в интервю за БНР-Радио Благоевград д-р Павлин Янкулски. По думите му е препоръчително да се поставят на лица с хронични заболявания, както и на хора над 60 години. Няма никакви противопоказания за поставянето им, с..

публикувано на 28.09.23 в 11:34