Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заболеваемостта от COVID-19 в Дупница достигна 311,9 на 100 000 души

Заболеваемост от 311,9 на 100 000 души, на 14-дневна база, е отчетена в община Дупница, съобщават от РЗИ – Кюстендил по отношение разпространението на COVID-19. В община Дупница и в община Кюстендил е и най-голям броя на новозаразените през последните три дни – 22, 23 и 24 юли.

Новорегистрираните болни в двете общини са съответно 17 – в община Дупница и 16 – в община Кюстендил. Новите случаи на коронавирус в община Кочериново са 3, в община Сапарева баня – 2, в община Бобов дол – 2, в община Бобошево – 1. Общият брой диагностицирани е  41.

Заболеваемостта по общини се покачва. В община Бобов дол, за последните две седмици, РЗИ отчита заболеваемост 232,8 на 100 000 души. В община Кочериново заболеваемостта е 162,8, в община Кюстендил – 172,2, в община Невестино – 51,1, в община Рила – 121,5, в община Сапарева баня – 241,0, в община Трекляно – 0.

14-дневната заболеваемост в област Кюстендил е 231,84. 




По публикацията работи: Весела Сукалинска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Локализираха пожар в Сандански

Пожарът в м. „Стара гара" в град Сандански е локализиран и овладян. На място са екипи на Районна служба по пожарна безопасност и защита на населението – Сандански и доброволческо формирование на общината, които продължават борбата с огъня до неговото пълно потушаване. От Община Сандански припомнят, че в земеделските земи и извън тях (слогове..

публикувано на 15.08.24 в 17:51

Осъдиха мъж от Перник за домашно насилие

На 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим, беше осъден перничанинът Мирослав Лазаров, пребивал и изтезавал в продължение на повече от 20 часа жената, с която живеел на семейни начала. Присъдата е на Районен съд - Перник и е на база подписано споразумение между Районна прокуратура – Перник и защитата на подсъдимия. Срещу..

публикувано на 15.08.24 в 17:15

Патриарх Даниил призова Успение на света Богородица да стане официален празник

Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил участва в днешния официален духовен празник на град Кюстендил и отслужи патриаршеска литургия в катедралния храм "Св. Успение Богородично". След като отслужи молебен за здраве и благополучие за жителите и гостите на града, патриарх Даниил призова миряните за смирение и вяра в Бога. "Радостта не идва..

публикувано на 15.08.24 в 15:37

Дупница почете Голяма Богородица

Един от най-почитаните християнски празници – Успение на св. Богородица, събра в местните храмове стотици дупничани. Най-голямо беше множеството в централния храм “Св. Георги”, където бе отслужена тържествена литургия в чест на Божията майка. Миряните участваха в традиционния обред “въздигане на хляба". Осветени бяха празнични пити хлябове, както и..

публикувано на 15.08.24 в 12:23

Село Бело поле празнува на Голяма Богородица

Благоевградското село Бело поле организира 21-ия традиционен събор, който всяка година се провежда на празника Успение на Пресвета Богородица. И този път домакините очакват над 1000 гости на празника, каза за Радио Благоевград кметът Иван Стойчев.  Още от ранни зори започва подготовката за Голяма Богородица. Няколко майстор-готвачи приготвят..

публикувано на 15.08.24 в 12:21

Поставиха финал на 3-дневната инициатива „Ела (си) в Благоевград“

Специална селекция от картини, произведения на благоевградски творци, привлече десетки ценители на изкуството във фоайето на Камерна oпера и Читалището в Благоевград. В изложбата, част от първото издание на инициативата, организирана от Община Благоевград „Ела (си) в Благоевград, бяха подбрани творби както на доайени, записали имената си със златни..

публикувано на 15.08.24 в 11:41

Благоевградчани прославят Божията майка

Днес отбелязваме един от най-големите християнски празници – Успение на Пресвета Богородица. Божията майка е почитана като покровителка на майчинството, жените и семейното огнище. В народната традиция празникът е известен като Голяма Богородица. Стотици благоевградчани изпълниха храма „Въведение Богородично“, за да запалят свещ за здраве и..

публикувано на 15.08.24 в 11:23