Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Moreno и черно бяла атмосфера в „На ръба на земята“

| обновено на 26.11.23 в 16:21

След като пусна, в много цвят и ритъм, тоталния летен хит „Има ли цветя“ (със специалното участие на Любо Киров) Moreno сменя посоката. Новата му песен „На ръба на земята“ е в баладично настроение, а клипът- изцяло в черно бяла атмосфера. За оформянето на текста изпълнителят отново работи със Siimbad, като дори признава, че неговата роля за създаването на песента не се свежда само до писането на думите.

Вечната тема за любовта, за прибързано взетите решения или за тези, които бавно и трудно намират своя отговор, залягат в думите към песента. Типично за изпълнителя и този път Moreno създава не просто куплети, а цяла емоционална поема, която облича в музика.

„Разбрах, че всеки който чуе „На ръбя на земята“ я свързва със своя лична история и понякога сълзите са неизбежни, споделя Moreno. "Щастлив съм, че хората откриват частица от себе си в думите и, че мелодията докосва сърцата им. Това означава, че песента е изиграла основната си роля-да накара слушателя да освободи чувствата си и да говори открито за тях. А кой няма нужда от това?!“  

Заради силния емоционален заряд на текста и музиката Moreno решава видеото към песента да е в симплистичен черно-бял стил. Въпреки липсата на цветове, майсторството на режисьора Симеон Михалков влиза в действие и разказва една история с дръзки и неочаквани кадри, които разтърсват и провокират към размисъл. 

Moreno може да чуете в звуковия файл.


По публикацията работи: Зоя Караджова

БНР подкасти:

Галерия

Вижте още

Получаваме подкрепа за изграждане на войнишки паметник в Радомир

  На територията на град Радомир има няколко възпоменателни плочи на загинали участници във войните, паметник на Никола Корчев, опълченец и спасител на Самарското знаме, и паметник на Константин Цанков, загинал в Сръбско-българската война. Няма обаче „ военен паметник, който да отговаря по достойнство на героизма и саможертвата на дедите ни...

публикувано на 05.03.24 в 15:03

Има два върха в Стара планина с името Шипка

Съществуват два върха в Стара планина с името Шипка. Така е от 1977-ма година. Тогава по-високият връх, на който е изграден Паметникът на Свободата с Решение на Министерския съвет получава името Шипка. До този момент във времето от 1951-ва година носи името Столетов. Без консултации с историци и с местното население е дадено това име, което носи..

публикувано на 05.03.24 в 10:21

Действаща воденица привлича туристите в село Беласица

Скътаното в полите на красивата планина Беласица село, носещо нейното име, привлича все по-голям туристически интерес. В това е категоричен кметът Велик Филчев, според когото, там се намира, единствената действаща в област Благоевград воденица. “Ние я приемаме тази воденица като даденост, нещо, с което сме свикнали. В последно време тя се..

публикувано на 05.03.24 в 10:04

Изложба икони – дърворезба на Димитър Димитров представят в Кюстендил

В кюстендилското читалище „Братство 1869 “ представят изложба от икони-дърворезба на Димитър Димитров. Изложбата включва 37 икони с образите на различни светци. Димитър Димитров е от Кюстендил, работил дълги години като служител на Министерството на финансите - Агенция „Митници”, а с дърворезба започва да се занимава преди 20 години...

обновено на 03.03.24 в 15:36

Самоковските светлописци и Анастас Карастоянов

Книга, посветена на пионера на българската фотография Анастас Карастоянов издаде Исторически музей Самоков. Книгата е дело на Любомир Николов, уредник в музея. Редактор е историкът Невена Митрева. По книгата за Анастас Карастоянов Любомир Николов работи в продължение на две години. Тя ще бъде първата от музейна поредица под надслов..

публикувано на 03.03.24 в 14:18

Как да използваме разумно изкуствения интелект?

Изкуственият интелект може да бъде един добър помощник при разумното му използване. Това каза проф. д-р Анна Лекова, дългогодишен изследовател в областта на човеко-машинния интерфейс на науките в предаването „Идеи, интереси, бизнес“ на Радио Благоевград. По време на интервюто проф. д-р Анна Лекова разговаря за работата с роботите, прилагането..

публикувано на 01.03.24 в 11:28
С директора на Центъра за високи постижения проф. Танев и с представител на МОН - Недялко Ташев

Ще заменят ли роботите човека?

Специалисти от различни области и студенти ще изследват изкуствения интелект и роботите. Това коментира професор Майяна Митевска в предаването „Идеи, интереси, бизнес“ на Радио Благоевград .  В отговор на въпросите свързани с технологиите, изкуствения интелект и роботите се създава психологически Център за иновативни интегративни модели на..

публикувано на 01.03.24 в 11:16