Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчево време,температурите се повишават

Днес ще е предимно слънчево, преди обяд на места в равнинната част от страната с мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад, който след обяд ще се ориентира от югозапад и ще е до умерен. Максималните температури ще са между 3° и 8°, в районите с по-трайна мъгла - малко по-ниски.

В планините ще преобладава слънчево време. На места главно преди обяд ще е мъгливо. Ще духа силен северозападен вятър, който вечерта още ще се усили. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 3°, на 2000 m - около минус 4°.


По публикацията работи: Спаска Зашева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

По 250 хил. лева ще получат олимпийските ни шампиони

По наредба ще бъдат изплатени премии на всички спортисти, които са заели до осмо място в класирането на олимпийските игри в Париж. За шампиони премиите са в размер на 250 000 лв., за сребърен медал – 200 000 лв. и за бронзов – 100 000 лв. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното редовно правителствено заседание...

публикувано на 14.08.24 в 11:53

Излагат за поклонение старинна икона в радомирско село

Единствената оцеляла икона от старата църква „Св. Николай Чудотворец ”   в радомирското село Долни Раковец, ще бъде изложена за поклонение  от 15 до 18 август включително, съобщиха от църковното настоятелство. Иконата е на Пресвета Богородица с Младенеца. Тя е собственост на храма, но се съхранява в Регионалния исторически музей в Перник. За осма..

публикувано на 14.08.24 в 11:42

Община Бобошево набира доброволци заради зачестилите пожари

Малката община Бобошево, където в рамките на три дни станаха два големи пожара, обяви кампания за набиране на членове за допълване състава на доброволното формирование към кметството. Идеята е за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях на територията на общината. При двата пожара..

публикувано на 14.08.24 в 10:47

Започва "Панагия" в Кюстендил

На 15 август православните християни отбелязват “Успение на Пресвета Богородица”, а Кюстендил традиционно отбелязва “Панагия” - Въздигане на хляба. Събитието се прави ежегодно от 2008 година и се организира от община Кюстендил и Архиерейското наместничество в града. Празникът е в две части, обясни пред БНР-Радио София Емануела Дюлгерска-Миланова,..

публикувано на 14.08.24 в 10:45

„Лято в музея“ в Разлог

В изминалия ден, посетителите на летните занимания в Исторически музей-град Разлог се срещнаха с авторката на детски книги Юлия Баймакова и се докоснаха до интересните и вълнуващите й творби. В проведените досега занятия, децата се учиха на традиционни български хора, ръченица и народни танци. За ползотворно прекараното време в музея, участие..

публикувано на 14.08.24 в 10:39

Пийте топла, а не студена вода

Топлата вода е едно от най-важните средства за хидратиране и прочистване на организма. Дори през лятото топлата вода върши чудеса. Здравните специалисти препоръчват сутрин на гладно да се изпие чаша топла вода. А през деня лекарите препоръчват да се приемат от 11 до 16 чаши вода в зависимост от начина на живот и нуждите на тялото. Древната индийска..

публикувано на 14.08.24 в 09:34

Депутатите обсъждат: Ще стане ли райският газ наркотик?

С обсъждане на промени в Търговския закон, внесени от Министерски съвет, ще започнат работата си депутатите. В програмата им е включен и проект на решение, с който възлагат на МС да включи райския газ в списъка с наркотични вещества. Във вторник от ПП- ДБ поискаха изслушване на министъра на енергетиката Владимир Малинов във връзка с проведената акция..

публикувано на 14.08.24 в 09:31