Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Добрите сърца“ с поредна инициатива за Центъра за настаняване от семеен тип "Света Богородица" в Благоевград

"Подари нов ламинат за детски стаи и дневни" това е новата реализирана инициатива на „Добрите сърца“.

„За целта взехме пари на заем за да закупим ламината и всичко необходимо, както и да платим транспорт, защото ако трябваше да чакаме събиране на сумата щеше да дойде късна есен или зима и тогава ще бъде трудно за такива ремонти. Инициативата ни за събиране на средства продължава докато не върнем сумата която никак не е малка, и доверието в нас е голямо.“ Това каза за Радио Благоевград Николай Кабут, основател на „Добрите сърца“.

Това е поредна благотворитена инициатива насочена към Центъра за настаняване от семеен тип "Света Богородица" в Благоевград.

По предложение на Николай Кабут през месец януари тази година беше реализирана инициативата "Подари легло на дете" и така децата от Центъра вече спят на удобни и качествени легла.

През пролетта за децата техните благодетели орханизираха екскурзия до Рилския манастия.

Мотивацията да помага, да дава внимание и да носи радост на деца, растящи в институции за Кабут е много важна, тя е и лична. Той е израснал в дом за деца. Когато навършил 17 години, напуснал институцията, съумял веднага да си намери работа. Успява да получи диплома за висше образование, работи като брокер години наред, а след това съдбата го води в Германия, където живее и към момента.

Парите за благотворителните инициативи са събрани в България и Германия от колеги и приятели на Николай Кабут. Той е създател е на фейсбук страницата „Добрите сърца“, която обединява доброволци и благодетели за различни инициативи. 

През следващия месец  "Добрите сърца" ще се включт в празника на Центъра за настаняване от семеен тип "Света Богородица", който е на 8 септември – Рождество Богородично. Подготрят специални вкусни изненади с които да зарадват децата за празника.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
Ахмед Мерчев

Ахмед Мерчев от Слащен – изобретателят, който скоро ще представи собствен хиперавтомобил

Ахмед Мерчев от сатовчанското село Слащен е напът да сбъдне мечтата си и да създаде собствен електрически хиперавтомобил. Плановете на 40-годишния инженер са през септември да представи на публиката своето изобретение. Колата ще носи името „Alieno“, което в превод от италиански означава „извънземно“. Всичко започва през 2015 година, когато младият мъж..

публикувано на 07.08.24 в 14:25

Ще има ли референдум?

Ще има ли референдум - това е въпросът, на който отговор ще очакват жителите на община Дупница на 8- ми август, след насрочената извънредна сесия на Общинския съвет. На подписката, подготвена от Инициативен комитет се подписаха 11 % от жителите на общината и ГРАО даде разрешение за провеждането на референдума. Предвидените въпроси, на които отговор..

публикувано на 07.08.24 в 09:50

Събор в подкрепа на читалището в село Мурсалево

От десетилетия летният събор в село Мурсалево, община Кочериново, е чакано събитие за жителите. Всяка година пристигат гости от близо и далеч, а и много хора, чиито корени са от населеното място се завръщат. Това разказа в ефира на Радио Благоевград   Красимира Гешева, млада и активна като председател на местното читалище..

публикувано на 02.08.24 в 15:36

Доц. Арабаджиев: Имуноонкологията е възможност за успешно лечение на туморни заболявания

Преди броени дни Благоевград бе домакин на Лятно училище за онколози и имунолози. В залата на Американския университет най-утвърдените родни специалисти предадоха опит и знания на своите млади колеги. На форума лекарите обсъждаха последните актуалните теми от имуноонкологията, която през последните години дава все по-голяма надежда за успешно..

публикувано на 31.07.24 в 16:20

Петричкото село Ключ очаква много гости на събора

От незапомнени времена в петричкото село Ключ ежегодно се провежда традиционният събор, посветен на празника Илинден. Това е едно от най-големите и многолюдни събития в населеното място, което се почита както от местните хора, така и от много гости. „Отдавна, дедите и прадедите ни са решили на 2 август да бъде събора, когато по стар стил..

публикувано на 30.07.24 в 10:17

НУ „Яне Сандански“ в Разлог продължава с иновациите

От новата учебна година началното училище „Яне Сандански“ в Разлог ще продължи да въвежда иновации в образователния процес. Училището е иновативно още от откриването на първата процедура и вече седем години работи в посока позитивно образование и развитие на характера.  „Тази година отново кандидатствахме  и сме одобрени от МОН с иновацията..

публикувано на 30.07.24 в 10:11

„Природа в наследство“ в РИМ - Благоевград

„Природа в наследство“ е проект на Регионалния исторически музей в Благоевград, който показва различните животински видове  и растения от отдел „Природа“ в пресъздадената обновена естествена среда. Това е първият ремонт и обновяване на експозицията, която е открита преди 40 години. „Биологичното разнообразие в Югозападна България наистина е..

публикувано на 29.07.24 в 15:59