Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Гуцанов: За БСП е невъзможно да управлява отново с ДПС

Снимка: БГНЕС

За БСП е невъзможно да управлява отново с ДПС, заяви депутатът от левицата Борислав Гуцанов след закритото заседание на Националния съвет на партията. Поводът е приетата резолюция за Конгреса на БСП за участието на социалистите в предсрочните парламентарни избори. В нея е записано, че се налага да се ревизират отношенията с ДПС, за да спре използването на властта за икономическо облагодетелстване. 

Аз мисля, че на този етап това е абсолютно невъзможно да се случи. В момента едно е ясно, че има връзка между ДПС и ГЕРБ. Днес не са дебатирали, но като цяло ние сме ги изразили ясно в декларацията си. Кога станаха твърде близки, кога си пиеха кафетата, какво се крият зад кафетата? Не е това в момента голямата тема. Смисълът е кои са политическите партии, които могат да доведат държавата действително до един път на икономическо развитие и на тази база трябва да бъдат и коалициите, а тези връзки, които са в момента в парламента - ДПС и ГЕРБ, не водят до нищо добро, коментира Борислав Гуцанов.

Общо 25 са номинираните кандидати за председателския пост в БСП до този момент, които ще се състезават на червения конгрес в неделя. Между тях са настоящият лидер Сергей Станишев и Стефан Данаилов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Бойко Борисов върна мандата за съставяне на правителство

Бойко Борисов върна проучвателния мандат на президента Росен Плевнелиев, който той връчи на най-голямата парламентарна сила, тази на ГЕРБ. Това стана веднага след като Плевнелиев даде изявление след консултациитес политическите сили. Предстои..

публикувано на 24.07.14 в 19:05

Президентът свика консултации с парламентарно представените партии за съставяне на правителство

След днешната оставка на правителството, президентът Росен Плевнелиев свика от 15:00 часа консултации с парламентарно представените партии. Според Конституцията той трябва да връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на..

публикувано на 24.07.14 в 14:55
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44