Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

3 години и 4 месеца затвор за шофьора, прегазил 4-годишния Паоло

| обновено на 21.11.14 в 19:00
Снимка: Венелина Попова


Състав на Старозагорския окръжен съд с председател съдия Ива Стефанова осъди Георги Сапунджиев на 5 години лишаване от свобода. В условията на съкратено съдебно следствие ефективната присъда се намалява с една трета.

При прочитане на присъдата съдия Стефанова посочи, че: "Определя подсъдимият Георги Сапунджиев да изтърпи така наложеното му наказание от 3 години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. На основание член 59, алинея 1-ва от Наказателния кодекс при изпълнение на наказанието "лишаване от свобода" приспада времето, през което подсъдимият Сапунджиев е бил задържан и спрямо него е била взета мярка за неотклонение "домашен арест".

Съдът оправда Георги Сапунджиев по обвинението, че е убил четиригодишния Паоло на пешеходна пътека, защото детето е блъснато в зоната на Т-образно кръстовище. Това променя максималният размер на присъдата от 10 на 6 години. На подсъдимия се отнемат и шофьорските права за срок от 5 години. Сапунджиев трябва да заплати 10 500 лева адвокатски разноски на родителите на Паоло и 965 лева съдебни разноски. Присъдата подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд в 15-дневен срок.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Съдът гледа делото срещу шофьора, който прегази 4-годишния Паоло в пешеходна зона

Окръжният съд в Стара Загора гледа по съкратената процедура делото срещу Георги Сапунджиев , който на 2-ри юни прегази 4-годишния Паоло в пешеходната зона в центъра на града. Срещу 44-годишния предприемач е повдигнато обвинение за убийство по..

обновено на 21.11.14 в 12:45
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44