Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерството на туризма поема концесиите на плажовете

Обмисля се възможността концесиите на плажовете да преминат от Министерството на регионалното развитие и благоустройството към Министерството на туризма.

Процесът на прехвърляне няма да се случи преди края на 2015 г. - началото на 2016 г.

Идеята обяви министърът на туризма Николина Ангелкова в рамките на заседанието на парламентарната икономическа комисия. Въпросът се обсъжда с вицепремиера Томислав Дончев и министри.

Министър Ангелкова информира още, че се работи по изясняването на правния статут на националните ни курорти, като целта е да се направи оптимизация и да не се създава впечатлението, че това са "хранилки" за едно или друго управление.

Това ще доведе до яснота къде ще отиде туристическият данък, който се събира от общините, за да може да се изразходват целево за туристическа инфраструктура.

Във връзка с изясняването на правния статут на националните курорти министър Ангелкова каза, че вече са разпратени покани за създаване на експертна група към Националния съвет по туризъм. При обсъждането на този въпрос ще получим отговор за бъдещето на "Слънчев бряг" АД, който от една седмица вече е към Министерството на туризма, обясни Ангелкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Малко Търново посрещат Великден с църковни служби и фолклорен празник

Малкотърновци ще посрещнат Възкресение Христово с празнична великденска служба в православния храм „ Успение Богородично“.  На 5 май от 10 часа, на Второ Възкресение ще бъде отбелязано със служби освен в православната църква и в източнокатолическия храм „Света Троица“. „Нека посрещнем Възкресението Христово заедно в храмовете на Малко..

публикувано на 30.04.24 в 16:26

Приеха отчета и бюджета на Асоциацията по ВиК – Бургас

Заседание на общото събрание на Асоциацията по ВиК се проведе днес. Областният управител Мария Нейкова се срещна с представители на дружеството и кметовете на общините в област Бургас. В началото на срещата се приеха с единодушие отчета за дейността и изпълнението на бюджета на Асоциацията за миналата година, както и се гласува Бюджетът за..

публикувано на 30.04.24 в 16:06

В Сливен започнаха проверките в магазините преди празниците

В Сливен предпразнично започнаха съвместни проверки ОДБХ и Икономическа полиция на месарските магазини и в търговските обекти, в които се предлагат яйца и козунаци. Здравните инспектори следят за печатите по агнешко месо, съхранение и документи, които потвърждават произхода му.  Проверяват се основно малките търговски обекти по кварталите, защото там..

публикувано на 30.04.24 в 15:56

Младежи влизат в ролята на възрастни за Деня на ученическото самоуправление

Новият Младежки международен център в Бургас ще бъде домакин на кариерен форум в Деня на ученическото самоуправление - 9 май, когато младежи ще влязат в ролята на възрастни и ще подготвят и реализират събитие. През месец май предстоят и социални събития там - разказа директорът на центъра Мария Салабашева след днешната заключителна пресконференция във..

публикувано на 30.04.24 в 15:43

300 000 лева дари Лукойл за три инфраструктурни проекта в община Бургас

300 000 лева дари нефтената рафинерия Лукойл за инфраструктурни проекти в община Бургас. Договорът за дарението бе официално подписан днес между кмета Димитър Николов и председателя на Управителния съвет на петролната компания Евгени Маняхин.  В три инфраструктурни проекта ще бъдат вложени средствата, които тази година предоставя..

публикувано на 30.04.24 в 15:15

Великденско тържество се проведе в Дома за лица с умствена изостаналост в Русокастро

Великденско тържество се проведе в Дома за лица с умствена изостаналост в Русокастро. Там са настанени 130 мъже и младежи с различна степен на умствени увреждания.  Празникът им уважиха с присъствието си зам. областният управител Владимир Крумов, кметът на Община Камено Жельо Врадунски, кметове от съседните села, представители на..

публикувано на 30.04.24 в 15:10
снимката е илюстративна

Катастрофа на спирката на Операта

Катастрофа на спирката на операта в Бургас затруднява движението в посока „Трапезица“, съобщиха слушатели на БНР-Бургас.  Две коли са се ударили на улица "Христо Ботев". Причината за инцидента е обратен завой, който единият от автомобилите е направил. Щетите са само материални. На място има полиция. По-рано катастрофа с материални щети имаше и..

публикувано на 30.04.24 в 14:01