Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реформаторите искат обяснение от ДАНС по случая "Дунарит"

Атанас Атанасов
Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок ще поиска изслушване на временния председател на ДАНС в комисията за контрол над службите по случая с частичното замразяване на лиценза на завод "Дунарит" след доклад на Агенцията, обяви Атанас Атанасов:

Този доклад е секретен, информацията е класифицирана. Все пак по реда на парламентарния контрол ние трябва да изясним дали основанието, което е било представено на междуведомствения съвет по ВПК към Министерския съвет, е сериозно и дали не би могло по-бързо да бъде възстановен лицензът за търговия с оръжие "Специална продукция" на "Дунарит", защото има сключени договори от предприятието и при реализирането на тази продукция могат да се получат добри доходи, за да няма риск за финансовото състояние на това предприятие.

Депутатът Румен Христов каза, че работниците ще получат възнагражденията си:

Това, което ще гарантира Министерството на икономиката е, че работниците ще получат заплатите си в края на месеца и че предприятието ще продължи да работи. В момента ситуацията е свързана с частично замразяване на лиценза на това предприятие във връзка с доклад, който е получен от ДАНС.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Божидар Лукарски: Лицензът на "Дунарит" е отнет заради заплаха за финансовата стабилност на страната

Причината за спиране на лиценза на военния завод "Дунарит" в Русе е наличието на обективна заплаха за финансовата стабилност на страната. Това обяви министърът на икономиката Божидар Лукарски , който се срещна със синдикалните организации в завода. От..

публикувано на 09.03.15 в 19:55

Синдикалисти от "Дунарит" не са доволни от отношението на министъра на икономиката към тях

Представители на КТ "Подкрепа" и на КНСБ във фирма   "Дунарит" разговаряха с министър Божидар Лукарски в Министреството на икономиката за бъдещето на завода, чийто лиценз беше отнет за срок от шест месеца преди дни. Вяра Гергова  от КНСБ във фирмата..

публикувано на 09.03.15 в 17:52

Н. Ненчев: Лицензът на "Дунарит" - Русе засега не може да бъде възстановен

Лицензът на военния завод "Дунарит" в Русе не може да бъде възстановен засега, тъй като проблемите в завода са много тежки. Това обясни министърът на отбраната Николай Ненче в в Русе. 190 000 мини трябва да бъдат утилизирани и те се охраняват от МВР, а..

публикувано на 09.03.15 в 16:13

Спрени са лицензите на завод "Дунарит" в Русе

Взето е решение за спиране на лицензите на военния завод "Дунарит" АД в Русе, съобщи изпълнителният директор на дружеството инж. Кръстю Кръстев .  Председателите на синдикалните структури на КНСБ и на КТ "Подкрепа" в дружеството обясниха, че от..

публикувано на 05.03.15 в 16:38
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44