Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват военните маневри със сили на САЩ на полигона "Ново село"

Снимка: БГНЕС

На учебния полигон „Ново село” край Сливен от днес  започва съвместна тактическа подготовка на американски и български сухопътни военни части, заяви в Сливен министърът на отбраната Николай Ненчев.  Той посочи точният брой на американските военни и техника, които ще участват в учението, за да няма, по думите му спекулации от политици и медии: 


От 15 март ще има съвместна тактическа подготовка на учебен полигон "Ново село". Участие ще вземат сили и средства от сухопътните войски на Съединените щати, както следва: до 350 военнослужещи с необходимата екипировка, щатно въоръжение и бойни припаси, до 50 единици бойна техника, която включва 4 танка М1, до 30 бойни машини на пехотата - М2 и М3, до 16 бронетранспортьори, до 30 единици поддържаща и осигуряваща техника, до 13 броя военни и въздухоплавателни средства с техните екипажи за обслужване и осигуряване на необходимото оборудване, което включва: до 7 хеликоптера "Ю Ейч-60 ", до 4 хеликоптера "Си ейч-47" и до два хеликоптера "Ей ейч-64".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Кипър

Москва възприема ученията на НАТО и САЩ в България като провокация

Съвместни тактически учения с участието на подразделения на сухопътните войски на САЩ започват днес на полигона Ново село в България, информира ТАСС. Агенцията цитира изказването на министъра на отбраната Николай Ненчев , че "българската армия ще използва..

публикувано на 15.03.15 в 10:33

Ройтерс: България и САЩ започват съвместни военни учения

Агенция Ройтерс информира днес за планираните съвместни военни учения между България и Съединените щати през следващите три месеца и половина. Около 350 американски военни ще пристигнат в страната ни за ученията край сливенското Ново село, които..

публикувано на 13.03.15 в 19:02
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44