Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отменено е бедственото положение в смолянската община Баните

Снимка: www.banite.egov.bg

Тази сутрин беше отменено бедственото положение и в смолянската община Баните. В планинската област продължава работата по монтирането на агрегати за възстановяване на електрозахранването в откъснатите села и махали, както и разширяването на пътищата в региона. 

В Смолянска област вече няма бедстващи общини, но все още има планински села и махали без електрозахранване. Екипи на EVN продължават монтажа на над 20 агрегата, за да доставят ток. И днес в общините се работи за разширяване на пътища в трудно достъпните райони. Остава затворен за почистване от снега прохода Превал.

Заради свлачището в района на Югово целият трафик от и за Смолян е пренасочен за пореден ден през Пампорово – Девин – Кричим и обратно. По пътя за Девин няма особено натоварване. От най-голямата фирма за превоз в Смолян съобщиха за "Хоризонт", че пътят за автобусите до Пловдив се увеличава с 40 километра в едната посока и пътуването е от един час и половина до два часа повече. В резултат на извънредната ситуация цената на билетите не е променена и си остават десет лева. От фирмата имат капацитет да поемат пътниците, но хората се въздържат от пътуване. Предстои да бъдат изчислени щетите, нанесени от снежното бедствие в Смолянска област.

Добрата новина е, че мартенският сняг ще удължи зимния сезон в курорта "Пампорово" и Чепеларе до средата на месец април. Условията за ски в района са прекрасни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Нови свлачища се активизираха в Родопите

През огромното свлачище край Югово, което прекъсна движението по пътя Смолян – Асеновград, е бил направен коридор, за да преминат четири автобуса с 200 гости от Холандия. Тяхната визита съвпадна с началото на провеждащия се в курорта елитен кръг от..

обновено на 17.03.15 в 10:19

Свлачище затвори пътя за трънското село Банкя

Свлачище затвори пътя за трънското село Банкя, съобщи областният управител на Перник Ирена Соколова . Населението е уведомено да не напуска района. На рисковия участък са поставени необходимите пътни знаци, а патрул на Районното полицейско управление в..

обновено на 17.03.15 в 12:34
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44