Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стари пестициди ще бъдат обезвредени с пари по българо-швейцарската програма

Снимка: БГНЕС

От средства по българо-швейцарската програма ще бъдат обезвредени стари опасни пестициди в цялата страна. Отпускат се близо 23 милиона швейцарски франка. Установено е, че има около 4500 тона стари пестициди в страната.

Чрез друг проект по българо-швейцарската програма ще бъдат премахнати опасните отпадъци от бита в пет общини, като за целта са предвидени 8 милиона швейцарски франка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Швейцария подпомага финансово България в борбата с пестицидите

С финансова помощ от Швейцария България започва обезвреждането на едни от най-опасните устойчиви органични химикали - пестицидите. У нас са открити 4 900 тона, посочи министърът на околната среда Ивелина Василева при представяне на..

обновено на 20.01.15 в 16:57

Блокиран е доклад, който е можел да доведе до забраната на опасни пестициди

Блокиран е европейски доклад, който е трябвало да помогне да се забранят около 31 опасни пестициди, пише вестник "Гардиън". Докладът препоръчва начини за идентифициране и категоризиране на химикалите, които причиняват нарушения в ендокринната система...

публикувано на 03.02.15 в 16:26

Пчелари се оплакват от пръскане с пестициди, което убива пчелите им

Над 80 хиляди пчелни семейства са загинали от болести и пръскане с пестициди у нас през миналата година. Това съобщи във Варна Валентин Атанасов от Съюза на пчеларите. Той заяви, че държавата спешно трябва да вземе мерки срещу арендатори, които извършват..

публикувано на 07.04.15 в 20:01
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44