Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Ненчев: Армията е в готовност да засили присъствието си по границата с Македония

Снимка: БГНЕС

Армията ни има готовност да засили присъствието си по границата с Македония заради събитията там, заяви министърът на отбраната Николай Ненчев.

Събитията в Македония са силно обезпокоителни. Засега, разбира се, има относително политическо спокойствие. Търсят се възможности за преодоляване на политическата криза, но когато на Балканите се случват подобни неща, те винаги под една или друга форма би следвало да се разглеждат и като заплаха за България. Армията е ангажирана с охраната на границата по Турция логистично. Така позволява законът. Така ще бъде, ако е необходимо и на македонската граница. Ще направим всичко възможно, ние правим всичко възможно вече, за да предотвратим бежанска вълна евентуално или още по-лошо навлизането на радикални ислямисти, или хора, които ще се опитат под една или друга форма да дестабилизират България, каза Николай Ненчев.

Министърът обяви, че се очаква в края на годината бюджетът на Министерството на отбраната да бъде актуализиран. Според него това се налага, за да могат да се осигурят средства за заплати на военнослужещите и администрацията.

Ненчев каза това в "Слънчев бряг", където като председател на БЗНС участва в разширено заседание на Управителния съвет на Съюза, часове след завръщането си от държавното посещение в Монголия и Южна Корея.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Никола Груевски водил тайни преговори с Атина за името на Македония

Премиерът Никола Груевски водил тайни преговори с Атина за името на Македония. Това стана ясно от обявената днес т.нар "бомба", която лидерът на опозицията Зоран Заев обяви по време на пресконференция в опозиционния Социалдемократически съюз на..

публикувано на 16.05.15 в 19:03

Българският културен клуб в Скопие призова българите в Македония да участват в протеста в неделя

Българският културен клуб в Скопие - най-влиятелната организация, обединяваща българите в съседна Македония, отправи апел към сънародниците ни в югозападната ни съседка да излязат утрешния протест. Ерес е да бъдеш българин в Македония, разказва..

публикувано на 16.05.15 в 15:24

Русия разкритикува ЕС заради кризата в Македония

Русия критикува Европейския съюз, че не се отнася с необходимата загриженост към ситуацията в Македония. При посещението си в Сърбия руският външен министър Сергей Лавров настоя Брюксел да се ангажира с проблема. След поредните протести срещу..

обновено на 16.05.15 в 15:10
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44