Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стрелча отне почетното гражданство на бившия кмет Иван Евстатиев

Стрелча
Снимка: БГНЕС

На извънредна сесия общинските съветници в Стрелча единодушно отнеха почетното гражданство на бившия кмет Иван Евстатиев, който е обвинен в сексуално насилие на 16-годишно момиче, като преди това го е привел в безпомощно състояние. 

В специална декларация общинските съветници осъдиха поведението на Евстатиев и го призоваха да подаде оставка. 

Председателят на Общинския съвет Мария Станкова обяви, че съветниците изразяват съчувствие на пострадалото момиче и на семейството ѝ.

Репортажа чуйте в звуковия файл



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Стрелча иска справедлив процес и присъда за бившия кмет Иван Евстатиев

На извънредно заседание Общинският съвет в Стрелча ще отнеме титлата "почетен гражданин" на бившия кмет Иван Евстатиев , който е обвинен в изнасилването на 16-годишна ученичка. В декларация на общинските съветници ще бъдат осъдени остро деянията..

обновено на 20.01.16 в 14:12

Иван Евстатиев остава в ареста

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев остава в ареста. Определението за налагенето на най-тежката мярка "задържане под стража" е на районния съд в Панагюрище. Според магистратите има достатъчно доказателства, които водят до обосновано предположение, че..

публикувано на 19.01.16 в 20:14

Иван Евстатиев: Невинен съм, не познавам ученичката

Районният съд в Панагюрище гледа мярката за неотклонение на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, обвинен в изнасилването на 16-годишна ученичка. Прокуратурата поиска постоянен арест. Съдебното заседание тече при засилена полицейска охрана, тъй като..

обновено на 19.01.16 в 17:41
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44