Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нападател с нож рани майка и трите й дъщери във френски курорт

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Майка и трите й дъщери са били нападнати с нож във ваканционно селище в южна Франция. Нападателят е задържан от полицията, а три от жертвите му са в тежко състояние. Дни след атентата в Ница инцидентът засили още безпокойството на французите.

Драмата се е разиграла във ваканционно селище в Алпите, в района на град Гап. Майка и трите ѝ дъщери, на 8, 12 и 14 г., са били нападнати с нож от 37-годишен мъж по време на почивката си. Три от жертвите му са сериозно наранени и веднага настанени в болница. Най-малкото момиченце е прието с опасност за живота, но състоянието му е стабилизирано. Нападателят, от марокански произход, е бил арестуван при опита си да избяга от мястото на инцидента. Той е бил известен с криминилни прояви в миналото, но не и с ислямистки идеи.

Властите са много предпазливи относно мотивите за нападението. Според първата информация мъжът се е нахвърлил върху майката и дъщерите ѝ заради лекото им облекло, но според прокурора в Гап мотивите за престъплението са неясни и няма данни за религиозен контекст.

Междувременно Националното събрание на Франция започна дебатите за продължаване на извънредното положение в страната след атентата в Ница. Президентът Франсоа Оланд изрази готовност да приеме предложението за удължаване за шестмесечен срок.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Идентифицирани са италианците, загинали в Ница

Идентифицирани са шестимата италианци станали жертва на атентата в Ница на 14-и юли. Сред тях има една жена и един студент, а останалите са семейни двойки - едната от Милано, другата от Вогера. Подобрява се състоянието на двама сериозно ранени,..

публикувано на 19.07.16 в 18:26

Атентаторът от Ница се е интересувал от джихадистки сайтове преди атаката

Атентаторът от Ница, премазал смъртоносно 84 души и ранил десетки, се е увличал от джихадистка и терористична пропаганда в седмиците преди атаката. Това съобщи на пресконференция прокурорът на Париж Франсоа Моленс , който направи равносметка на хода на..

публикувано на 18.07.16 в 19:24
Манюел Валс на възпоменанието в Ница

Премиерът на Франция беше освиркан на възпоменанието за жертвите в Ница

Точно в 12 цяла Франция притихна в мълчание в памет на жертвите на безумната атака в Ница. В Париж общественият транспорт спря за минута, магазините и улиците потънаха в тишина. По отрупаната с цветя, свещи и послания крайбрежна алея в Ница, мястото на..

обновено на 18.07.16 в 17:19
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44