Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С "Непознатия Яворов" започна ,,Влез в час"

  Първият урок от проекта на радио Бургас ,, Влез в час,, вече е факт.  Дванадесетокласниците   от ПГЕЕ "Константин Фотинов" се срещнаха в час по литература с екипа на медията и литературоведа Георги Райков. Той им представи творчеството и малко известни факти от биографията и поезията на Пейо Яворов. Дискусията, в която участваха преподавателят по литература Руска Караджова и директорът на гимназията Коста Папазов, бе записана и ще бъде излъчена на 23 -ти април, Международния ден на книгата, в предаването ,, Гларуси и шамандури,,. То ще бъде първото от поредица, в които още четирима известни бургазлии ще се срещнат с ученици от четири бургаски училища.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Министър Милошев обсъди развитието на Странджа и Южното Черноморие

Перспективите България да развива климатолечение като част от здравния туризъм обсъди министърът на туризма Евтим Милошев заедно с представителите на Сдружение „Рафаел – инфо, култура и туризъм“. В срещата участваха заместник-министрите на туризма Ирена Георгиева и Павлин Иванов, както и заместник-председателят на Комисията по туризъм в Народното..

публикувано на 30.04.24 в 17:12

В Малко Търново посрещат Великден с църковни служби и фолклорен празник

Малкотърновци ще посрещнат Възкресение Христово с празнична великденска служба в православния храм „ Успение Богородично“.  На 5 май от 10 часа, на Второ Възкресение ще бъде отбелязано със служби освен в православната църква и в източнокатолическия храм „Света Троица“. „Нека посрещнем Възкресението Христово заедно в храмовете на Малко..

публикувано на 30.04.24 в 16:26

Руси Чанев ще получи "Аскеер" за цялостен принос към театъра

Голямата награда "Аскеер" за цялостен принос към театралното изкуство ще получи актьора Руси Чанев, а с почетен "Аскеер" ще бъде удостоена актрисата Мимоза Базова. Театралните отличия се връчват по традиция на 24 май в театър "Българска армия". Кои са номинираните? 11 са спектакловите категории, в които се раздават статуетките. Това ще са..

публикувано на 30.04.24 в 16:18

Приеха отчета и бюджета на Асоциацията по ВиК – Бургас

Заседание на общото събрание на Асоциацията по ВиК се проведе днес. Областният управител Мария Нейкова се срещна с представители на дружеството и кметовете на общините в област Бургас. В началото на срещата се приеха с единодушие отчета за дейността и изпълнението на бюджета на Асоциацията за миналата година, както и се гласува Бюджетът за..

публикувано на 30.04.24 в 16:06

В Сливен започнаха проверките в магазините преди празниците

В Сливен предпразнично започнаха съвместни проверки ОДБХ и Икономическа полиция на месарските магазини и в търговските обекти, в които се предлагат яйца и козунаци. Здравните инспектори следят за печатите по агнешко месо, съхранение и документи, които потвърждават произхода му.  Проверяват се основно малките търговски обекти по кварталите, защото там..

публикувано на 30.04.24 в 15:56

Младежи влизат в ролята на възрастни за Деня на ученическото самоуправление

Новият Младежки международен център в Бургас ще бъде домакин на кариерен форум в Деня на ученическото самоуправление - 9 май, когато младежи ще влязат в ролята на възрастни и ще подготвят и реализират събитие. През месец май предстоят и социални събития там - разказа директорът на центъра Мария Салабашева след днешната заключителна пресконференция във..

публикувано на 30.04.24 в 15:43

300 000 лева дари Лукойл за три инфраструктурни проекта в община Бургас

300 000 лева дари нефтената рафинерия Лукойл за инфраструктурни проекти в община Бургас. Договорът за дарението бе официално подписан днес между кмета Димитър Николов и председателя на Управителния съвет на петролната компания Евгени Маняхин.  В три инфраструктурни проекта ще бъдат вложени средствата, които тази година предоставя..

публикувано на 30.04.24 в 15:15