Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Храненето и движението са две страни на един и същи медал – здравето



Консумацията на повече плодове и зеленчуци, от различни цветове и видове, се грижи за здравето и дава всичко необходимо на организма, за да функционира нормално, каза д-р Недка Добрева, специалист по хранене и диетика.

Много важно за здравословното хранене и добрата фигура е и редовното хранене, режимът – приемът на храна да е минимум сутрин, обед и вечер, съветва д-р Добрева. Тя допълни, че когато се спазва един диетичен режим на хранене, целящ намаляване на теглото, не бива да се търси редукция на теглото повече от половин, до килограм и половина на седмица.

Храненето и движението са две страни на един и същи медел - нашето здарве, каза още тя.

Още подробности чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44