Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

17 години затвор за Веселина Гинева, умишлено умъртвила бившия си съпруг

| обновено на 21.11.19 в 13:40

17 години затвор за брутално убийство в Бургас, при което мъж загина, останал без храна и лекарства. Окръжният съд призна за виновна бившата му съпруга по три обвинения.

Веселина Гинева бе призната за виновна в убийството на бившия си мъж, тежкоболният Димитър Миразчиев. Според съда, това е станало по особено мъчителен начин – оставен да умре заключен, без храна, лекарства и медицинска помощ. Магистратите я признаха виновна и затова, че го е държала като затворник и че две години след смъртта му е теглила пенсията му с пълномощно. Тялото му бе изхвърлено в парк „Езеро“, а останките от него бяха намерени случайно през 2015. Година по-късно престъплението бе разплетено. Адвокатът на Гинева Веселина Василева посочи, че ще обжалва двете тежки присъди:

„Съобразно моята защитна теза, която поддържам и по настоящем, според мен липсват каквито и да е било доказателства за извършено убийство чрез бездействие“

Веселина Гинева ще лежи 17 години, колкото е най-тежката ѝ присъда – за убийството. Съдът постанови и мярка „задържане под стража“, която също ще бъде обжалвана.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Подсъдимата Веселина Гинева обяви в съда днес, че е невинна

18 години затвор, при първоначално строг режим поиска държавното обвинение за Веселина Гинева. Най-тежкото наказание е за извършеното от нея предумишлено убийство на бившия си съпруг, който до смъртта си е бил в безпомощно състояние – като лишен от..

публикувано на 20.11.19 в 13:41

Заключителни пледоарии по делото срещу Веселина Гинева

Бургаският окръжен съд ще изслуша в 10.00 часа заключителните пледоарии по делото  на Веселина Гинева, обвинена  за убийството на бившия си съпруг инженер Димитър Миразчиев . Тя е обвинена и затова, че го е държала  принудително заключен в жилище в..

публикувано на 20.11.19 в 08:05

10 вещи лица бяха изслушани днес по делото за смъртта на Димитър Миразчиев

Окръжен съд – Бургас проведе поредно заседание по делото за причиняване на смърт, по което подсъдима е Веселина Гинева , привлечена като обвиняема за това, че за периода от неустановена дата в началото на май 2013 г. до 01.08.2014 г. в . Бургас, в дома..

публикувано на 12.06.19 в 14:29

Защитата на Веселина Гинева поиска проверка на свидетелски показания

Защитата на Веселина Гинева, която е обвинена за убийството на бившия си съпруг Димитър Миразчиев, поиска да бъдат проверени твърденията на един от свидетелите по делото след изслушването му в съда във вторник. Гинева е обвинена и за това, че е..

публикувано на 11.06.19 в 14:24

Бившият съпруг на Веселина Гинева е молил съседи за помощ, потвърдиха те на разпитите днес

С разпит на свидетели продължи днешното заседание по делото срещу Веселина Гинева. Тя е обвиняема за смъртта на бившия си съпруг, за който е трябвало да полага грижи, поради заболяване. Според съседите ѝ тя го е лишавала постоянно от храна, а целта за..

публикувано на 23.04.19 в 12:46

Веселина Гинева е разхождала в контейнер трупа на бившия си съпруг

С разпит на нотариус, полицаи и хирург продължава втория ден от заседанието по делото срещу Веселина Гинева , скрила за смъртта на бившия си съпруг, който е гледала в жилището си, с основен мотив да получава голямата му пенсия. Пред криминалисти след..

публикувано на 27.03.19 в 12:16

Основният мотив на Веселина Гинева да умъртви и зарови бившия си съпруг, е да тегли пенсията му

За края на март е насрочено първото  заседания по делото за умишлено  убийство на бургазлия през 2014-та година, извършено от бившата му съпруга  Веселина Гинева. Тя остава с мярка парична гаранция от 3 000 лева.  62-годишната жена от Бургас  в..

публикувано на 26.02.19 в 13:50
Обвиняемата Веселина Гинева (с очилата)

Върнаха делото за убийството на мъж - умрял от глад и жажда

Окръжният съд в Бургас върна делото за брутално убийство на мъж, оставен да умре от глад, на прокуратурата. Обвинеям за престъплението е бившата му жена. Според магистратите, има допуснати нарушения и те върнаха делото за доразследване на..

публикувано на 12.04.18 в 12:35

Оставиха в ареста обвинената в убийството на мъжа си

  Невинна съм, искам да се грижа за диабетноболната си майка, с тези думи Веселина Гинева помоли съда да бъде освободена от ареста. Тя подчерта, че е живяла изключително скромно, няма противообществени прояви, нито наказания  в 29 - годишния си..

публикувано на 02.09.16 в 12:03

Днес гледат мярката за неотклонение на Веселина Гинева

Жалбата за промяна на мярката за неотклонение "задържане под стража" на обвиняемата за убийство Веселина Гинева е отложена за днес. Вчера в съда не се яви неин адвокат.  На Веселина Гинева са повдигнати обвинения за злепоставяне, противозаконно лишаване от..

публикувано на 02.09.16 в 09:46
ВИЖТЕ ОЩЕ

Намерен е мъртъв мъж между Българово и Айтос

Намерен е 66-годишен мъртъв мъж в района на черен път между Българово и Айтос, съобщават от полицията.  Той се е предвижвал с велосипед.  При извършения оглед е установено, че велосипедът бил с отделена предна гума, а по тялото и главата на мъжа има..

публикувано на 29.03.24 в 08:59

Антитерористична учебна акция се проведе в Бургас

Мащабно учебно антитерористично занятие се проведе снощи в Бургас, съобщиха от полицията. То е стартирало около 19.30 ч. Изненадващо за служителите от 15-те районни управления и четирите отдела на крайморската дирекция / “Охранителна полиция”,..

публикувано на 29.03.24 в 07:12

Откриха оръжия и боеприпаси в автосервиз в с. Дражево, арестуваха собственика му

Голямо количество огнестрелно оръжие е открито в автосервиз в ямболското село Дражево. Арестуван е собственикът на автосервиза и му е повдигнато обвинение за незаконно притежание на оръжие. Той твърди, че е колекционер.  При операция на Районната..

публикувано на 28.03.24 в 16:36
Снимката е илюстративна

Ученичка от Бургас намери и предаде в полицията голяма сума пари

Ученичка от Музикалното училище в Бургас намери голяма сума пари, която предаде на полицията, съобщават от ОДМВР. Тя се натъкнала на парите на 19 март в района пред учебното заведение и веднага ги предала на полицейски служители. 10 дни..

публикувано на 28.03.24 в 14:30

Полиция и гранични апелират кметове да подават сигнали

На един полицай се падат по около 4 селища, каза кметът на Болярово Христо Христов.  Крайно недостатъчен е полицейския състав, посочи временно изпълняващият длъжността началник на полицията в Елхово Ангел Танчев. Той апелира хората да бъдат бдителни и да..

публикувано на 28.03.24 в 13:41

Двама души пострадаха при катастрофа на АМ "Тракия"

Двама души пострадаха при катастрофа в района на км. 339  на АМ "Тракия", съобщават от полицията. Участъкът е бил регулиран с пътни знаци заради ремонт.  55-годишен шофьор от Украйна, живеещ в Пловдив, се е движел с несъобразена скорост в района и..

публикувано на 28.03.24 в 09:11

91 нови камери следят в община Несебър

Надградената и разширена мрежа за видеонаблюдение на територията на община Несебър бе представена днес от  кмета Николай Димитров, директора на Областна дирекция на МВР Бургас старши комисар Емил Павлов и главен инспектор Коста Кирязов, началник на..

публикувано на 27.03.24 в 14:52