5000 лв е дал частен дарител за закупуването на предпазни средства на лекарите в Средец

2000 лв са изплатени на  медицинските заведения в община Средец. Това стана ясно след днешната среща, на която присъства и кметът на Иван Жабов. Общата изплатена сума от началото на годината е достигнала за МЦ 1 – 10 000 лв, за МБАЛ – 4 000 лв.

По-рано кметът на община Средец Иван Жабов изрази притеснението си от състояние на МБАЛ – Средец и Медицински център. Той е направил проверка в резултат на сигнали, които е получил от граждани за ниското ниво на предоставените медицински услуги и занижената хигиена в лечебното заведение.

От срещата стана ясно, че ще бъдат изпълнени исканията на лекарите за назначаването на хигиенист на пълен работен ден в основната сграда на болницата. Ще се осигури и служител от звено „Общински ред и сигурност” за осигуряване на пропускателен режим.

Подсигурени са и хора за оказване на помощ при преустройство на помещения в МБАЛ, които да бъдат използвани при нужда. Служители от ОП „Озеленяване, благоустройство и честота” ще почистват двора на болницата.


Дарение от 5000 лв е направил частен дарител за закупуването на предпазни и хигиенни средства за около 30 служители на МБАЛ, 12 души от МЦ 1, както и за личните лекари. 

От Община Средец съобщават, че всеки, който иска да направи дарение, може да го стори на следната банкова сметка:


Община Средец ЮРОБАНК КЛ. БУРГАС 

IBAN BG42 BPBI 7937 8487 4488 44
BIC BPBIBGSF вид плащане 445100

Следващата среща ще се състои на 31.03.2020 г. от 12 часа


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Кметът Иван Жабов: Притеснен съм от състоянието на болницата и медицинския център в Средец, не са взети мерки за дезинфекция и хигиена

Кметът на община Средец Иван Жабов е притеснен от състояние на МБАЛ – Средец и Медицински център. Той е направил проверка в резултат на сигнали, които е получил от граждани за ниското ниво на предоставените медицински услуги и занижената..

публикувано на 25.03.20 в 16:54
ВИЖТЕ ОЩЕ

Без вода в част от центъра на Бургас и "Зорница"

Заради авария водоподаването ще бъде спряно днес в центъра на Бургас на ул."Александровска" 92. От 09:0 ч. до 17:00 ч. водя няма да има и в ж.к. "Зорница" зад бл. 45. Това ще засегне живеещите в бл. 28, 29, 30, 31, 32, 36, 37, 53 и комплекс "Перла" ...

публикувано на 08.04.20 в 08:59

Спират водата в Северната промишлена зона на Бургас

В и К Бургас информира, че водоподаването ще бъде спряно днес от 09:0 ч. до 14:00 ч. в северната промишлена зона на Бургас. Там ще се извършват строително-монтажни работи.

публикувано на 08.04.20 в 08:12

12 доброволци следят за спазването на карантината в Болярово

Доброволци се включват в  полицейските екипи, които следят за спазването на мерките срещу разпространението на корона вирус. В община Стралджа наложиха вечерен час за младежи до 18 години. 12 доброволци от отряда към Гражданска защита са включени в..

публикувано на 07.04.20 в 19:39

Болярово призова да не се допуска струпване пред църквите за празниците

Ръководството на община Болярово излезе с пореден призив към жителите и гостите на общината да спазват всички препоръки на здравните власти и да не се допуска струпване на много хора, в това число и пред църковните храмове по време на Лазаровден,..

публикувано на 07.04.20 в 19:28

Добрият лекар - да благодарим заедно за спасения живот!

„Добрият лекар - да благодарим заедно за спасения живот!" Под това мото БНР-Бургас стартира кампания от днес  7 април -Деня на здравния работник. Уникална операция изправи на крака тежко болен пациент... Светкавична реакция върна живота на родилка.....

публикувано на 07.04.20 в 17:03

Великденската служба от храм „Св. св. Кирил и Методий“ ще бъде излъчена онлайн

Община Бургас ще осигури онлайн излъчване на службата във вечерта на Възкресение Христово от храм "Св. св. Кирил и Методий", както и на църковните ритуали на Велики четвъртък и Разпети петък. Този ангажимент пое кметът на Бургас Димитър Николов пред..

публикувано на 07.04.20 в 16:58

Флотилен адмирал Велко Велков е новият командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби

Капитан I ранг Велко Велков, изпълняващ длъжността „Началник на щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС“ е назначен на длъжността „Командир на флотилия бойни и спомагателни кораби“ и е удостоен с висше офицерско звание „Флотилен адмирал“...

публикувано на 07.04.20 в 16:55