Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

5000 лв е дал частен дарител за закупуването на предпазни средства на лекарите в Средец

2000 лв са изплатени на  медицинските заведения в община Средец. Това стана ясно след днешната среща, на която присъства и кметът на Иван Жабов. Общата изплатена сума от началото на годината е достигнала за МЦ 1 – 10 000 лв, за МБАЛ – 4 000 лв.

По-рано кметът на община Средец Иван Жабов изрази притеснението си от състояние на МБАЛ – Средец и Медицински център. Той е направил проверка в резултат на сигнали, които е получил от граждани за ниското ниво на предоставените медицински услуги и занижената хигиена в лечебното заведение.

От срещата стана ясно, че ще бъдат изпълнени исканията на лекарите за назначаването на хигиенист на пълен работен ден в основната сграда на болницата. Ще се осигури и служител от звено „Общински ред и сигурност” за осигуряване на пропускателен режим.

Подсигурени са и хора за оказване на помощ при преустройство на помещения в МБАЛ, които да бъдат използвани при нужда. Служители от ОП „Озеленяване, благоустройство и честота” ще почистват двора на болницата.


Дарение от 5000 лв е направил частен дарител за закупуването на предпазни и хигиенни средства за около 30 служители на МБАЛ, 12 души от МЦ 1, както и за личните лекари. 

От Община Средец съобщават, че всеки, който иска да направи дарение, може да го стори на следната банкова сметка:


Община Средец ЮРОБАНК КЛ. БУРГАС 

IBAN BG42 BPBI 7937 8487 4488 44
BIC BPBIBGSF вид плащане 445100

Следващата среща ще се състои на 31.03.2020 г. от 12 часа


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Кметът Иван Жабов: Притеснен съм от състоянието на болницата и медицинския център в Средец, не са взети мерки за дезинфекция и хигиена

Кметът на община Средец Иван Жабов е притеснен от състояние на МБАЛ – Средец и Медицински център. Той е направил проверка в резултат на сигнали, които е получил от граждани за ниското ниво на предоставените медицински услуги и занижената..

публикувано на 25.03.20 в 16:54
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва изграждането на светофар на ул. „Мусала“ в Поморие

Изграждането на светофар на ул. „Мусала“ в квартал „Свети Георги“ започва от днес, съобщават от Община Поморие. Дейностите налагат временна организация на движението по улицата.  Целта е чрез светофара, улицата да бъде разтоварена от тежкия трафик на..

публикувано на 26.04.24 в 13:18

Ученици от Айтос ще запишат родовата си история

Стартира проектът "Моят роден край в семейните спомени", който се осъществява от Регионалния исторически музей в Бургас и СУ „Христо Ботев“ –  Айтос. Той има за цел да осветли интересни факти, свързани с историята на града и да представи населени места в..

публикувано на 26.04.24 в 11:44

"Движение на българските майки" - Бургас провежда Великденски благотворителен базар

"Движението на българските майки" в Бургас за поредна година организира благотворителен базар преди Великден.  Той ще се проведе от 26 до 28 април на пл. “Тройката”. Проявата ще е факт за 17 -та година и цели да събере средства за деца в..

публикувано на 26.04.24 в 10:00

Георги Бърдаров и Симеон Идакиев част от най-големия географски фестивал у нас

Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас – деветото издание на Български географски фестивал. Събитието ще се проведе на 27 и 28 април в Международния конгресен център, Търговска гимназия, Регионална..

публикувано на 26.04.24 в 08:46

Богомил Николов: Потребителят е силен преди да купува, не след това

Великденските празници наближават. В предстоящите дни ще пазаруваме повече, ще пътуваме повече.  За какви рискове трябва да внимаваме по време на Великденското пазаруване като потребители? Агенцията за безопасност на храните вече извършва..

публикувано на 26.04.24 в 08:40

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

Сформирани са експертни комисии с представители на Областните дирекции "Земеделие", които да обследват незабавно пораженията по насажденията от падналата градушка на 25 април. По предварителни данни най-много пострадали земеделски площи има в областите..

публикувано на 26.04.24 в 08:40

Несебър се обединява да помогне на малкия Марти

Тридневен благотворителен базар започва днес в Несебър. Той е в подкрепа на 6 - годишния Марти, който има нужда от лечение в чужбина, а семейството му няма възможност да осигури нужните за това средства. Базарът предлага цветни сувенири,..

публикувано на 26.04.24 в 08:20