5000 лв е дал частен дарител за закупуването на предпазни средства на лекарите в Средец

2000 лв са изплатени на  медицинските заведения в община Средец. Това стана ясно след днешната среща, на която присъства и кметът на Иван Жабов. Общата изплатена сума от началото на годината е достигнала за МЦ 1 – 10 000 лв, за МБАЛ – 4 000 лв.

По-рано кметът на община Средец Иван Жабов изрази притеснението си от състояние на МБАЛ – Средец и Медицински център. Той е направил проверка в резултат на сигнали, които е получил от граждани за ниското ниво на предоставените медицински услуги и занижената хигиена в лечебното заведение.

От срещата стана ясно, че ще бъдат изпълнени исканията на лекарите за назначаването на хигиенист на пълен работен ден в основната сграда на болницата. Ще се осигури и служител от звено „Общински ред и сигурност” за осигуряване на пропускателен режим.

Подсигурени са и хора за оказване на помощ при преустройство на помещения в МБАЛ, които да бъдат използвани при нужда. Служители от ОП „Озеленяване, благоустройство и честота” ще почистват двора на болницата.


Дарение от 5000 лв е направил частен дарител за закупуването на предпазни и хигиенни средства за около 30 служители на МБАЛ, 12 души от МЦ 1, както и за личните лекари. 

От Община Средец съобщават, че всеки, който иска да направи дарение, може да го стори на следната банкова сметка:


Община Средец ЮРОБАНК КЛ. БУРГАС 

IBAN BG42 BPBI 7937 8487 4488 44
BIC BPBIBGSF вид плащане 445100

Следващата среща ще се състои на 31.03.2020 г. от 12 часа


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Кметът Иван Жабов: Притеснен съм от състоянието на болницата и медицинския център в Средец, не са взети мерки за дезинфекция и хигиена

Кметът на община Средец Иван Жабов е притеснен от състояние на МБАЛ – Средец и Медицински център. Той е направил проверка в резултат на сигнали, които е получил от граждани за ниското ниво на предоставените медицински услуги и занижената..

публикувано на 25.03.20 в 16:54
ВИЖТЕ ОЩЕ

Засилват контрола за носене на маски в междуградските автобуси

Броят на посетителите на спортни събития ще се намали от 50 на 30 %. Това решение взеха участниците в общинския кризисен щаб в Бургас днес. Освен това ще бъдат ограничени мероприятията в пенсионерските клубове, а предстоящите културни и спортни събития ще..

публикувано на 27.10.20 в 17:17

„Slow Food Travel" или туризъм с идентичност в Созопол

Кулинарните специфики на Созопол могат да бъдат включени в картата на Slow Food, която съдържа 56 хранителни продукта, характерни за всеки един от регионите в страната. Това стана ясно по време на първата среща в морската община под мотото „Slow..

публикувано на 27.10.20 в 16:32

Поражения по инфраструктурата в Прилеп заради движението на тежка техника

Пропадания на пътната настилка, изкривени тротоари. Това е резултат от преминаващата тежка техника през сунгурларското село Прилеп. Местни жители сигнализират, че са нанесени щети и по домовете им. Заради ремонт на жп линията,..

обновено на 27.10.20 в 16:13

"Булевард Демокрация" на 27 октомври

Понякога имам усещането, че живеем в Африка. Или поне поведението на отговорните за нас към нас е като част от коренното население на континента – щраусите. Нали сте чували, че като има опасност, те си заравят главата в пясъка, надявайки се, че ще..

публикувано на 27.10.20 в 14:59

Отлага се общественото обсъждане на новата организация на движението в кв. „Ветрен“

Общественото обсъждане на предложената схема за реорганизация на движението в кв. "Ветрен" се отлага. Това съобщава Община Бургас. То бе насрочено за 28 октомври. Промяната в движението трябваше да обхване карето улици "Рила", "Българка", "Околчица" и..

обновено на 27.10.20 в 11:19

Плувецът Цанко Цанков става "почетен гражданин" на Община Бургас

Плувецът Цанко Цанков бе обявен за "почетен гражданин" на Община Бургас. За това гласува местният парламент днес. Гласуването бе съпроводено от дебат, тъй като общинският съветник Веселин Пренеров предложи плувецът да бъде удостоен с отличието "почетен..

публикувано на 27.10.20 в 11:15
архив

Съветниците подкрепиха изграждането на Северния обход на Бургас

Общинските съветници подкрепиха изграждането на Северния обход на Бургас. Те приеха трасето да бъде прехвърлено на АПИ. Процедурата е стъпка към реализирането на важния проект, обяви кметът Димитър Николов.  "Самият обход ще помогне за намаляването на..

публикувано на 27.10.20 в 11:03