Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Официално! И тази година ще има SPICE Music Festival

Организаторите на SPICE Music Festival взеха решение фестивалът да се проведе на предварително обявените дати – 7, 8 и 9 август 2020 в Бургас.

Фестивалният живот ще се върне към своя ритъм при спазване на всички актуални указания на здравните експерти и правителството за мероприятия от такъв мащаб, и при ограничен капацитет. 

Вече се работи и по необходимата организация за осигуряване спокойствието и безопасността на посетителите, организаторите имат готовност да приложат и всички нови изисквания, които ще бъдат актуални към момента на провеждането на събитието. 

По време на извънредното положение феновете на SPICE Music Festival не спряха да питат дали фестивалът ще се  състои и затова с огромна радост съобщаваме новината – и тази година фестивала ще го има! Успяхме да намерим най-подходящия начин това да се случи и ви уверяваме, че вече работим усилено да осигурим всичко необходимо за провеждането му. Фестивалната зона ще бъде разширена и дори удвоена по размер спрямо миналогодишната. Така че ви очакваме през август в Бургас! Сигурен съм, че феновете на SPICE Music Festival могат да се забавляват и да бъдат отговорни едновременно.“ – споделя Николай Тодоров, организатор на събитието.

Всички артисти от програмата са в добро здраве, по-голямата част от тях вече потвърдиха готовността си да пътуват до България и правят всичко възможно да организират пристигането си у нас през август. В последните няколко месеца много от тях бяха принудени да се лишат от срещи с публиката си, затова нямат търпение да се върнат на сцената и да зарадват феновете си, смятат организаторите.


Очаква се нови звезди от 90-те да допълнят афиша на SPICE Music Festival.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Средец превърна в празник X-тия Национален конкурс "С песните на Комня" (ВИДЕО)

Приз "Комня Стоянова", плакет на името на проф. д-р Стефан Чапкънов за ръководител на фолклорна формация и наградата на БНР-Бургас за най-добър млад изпълнител ще бъдат определени тази вечер в рамките X-ия Националния конкурс „С песните на Комня“. Надпяването с конкурсен характер е на сцената в центъра на града, а БНР-Бургас е партньор на събитието,..

обновено на 07.09.24 в 17:33

За 10-и път почитат фолклорната легенда Комня Стоянова в Средец

10-ият юбилеен Национален фестивал „С песните на Комня", посветен на странджанската певица Комня Стоянова ще се проведе днес. Организатор на събитието е Община Средец, а председател на инициативния комитет е кметът Иван Кичев.  Началото е в 9.30 часа в центъра на града. БНР-Бургас е партньор на фестивала. От 13 до 14 часа ще имаме открито студио..

обновено на 07.09.24 в 08:41

В Стоилово канят на Преображенски събор

В село Стоилово, в Странджа планина днес ще се проведе  Преображески събор. Организаторите  са си поставили за цел  да отдадат почит към загиналите герои за Освобождението на България и да съхранят и популяризират историческото и културно наследство на населеното място. Официалното откриване ще е в 10.30 ч. Предвидени са изпълнения..

обновено на 07.09.24 в 08:09

Несебър е домакин на втория хоров фестивал за църковна музика

Днес и утре Несебър  е домакин на втория хоров фестивал за църковна музика и песни. Събитието се провежда в един от най-древните храмове в България  и света - базиликата  „Св. София“. Фестивалът “Богородице Дево, радуйся” има за цел да покаже красотата на църковните песнопения и културното и материално наследство на морския град. Миглена..

обновено на 07.09.24 в 07:52

"Носете си новите дрехи момчета..." по стихове на Стефан Цанев гостува в Бургас

Поетично-музикалният спектакъл "Носете си новите дрехи момчета..." по стихове на Стефан Цанев и с негово участие ще бъде представен днес в Бургас.  Големият български творец споделя, че идеята е срещата с публиката да носи оптимизъм и определя спектакъла, като рецитал на живота му. Заглавието идва от едно от емблематичните стихотворения на поета...

обновено на 06.09.24 в 11:25
Златка Ставрева

Започва осмата национална фолклорна среща "Китен и приятели"

За осма поредна година ще се проведе националната фолклорна среща „Китен и приятели“, която е посветена на деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Нейни организатори са сдружението с нестопанска цел „Атлиманска огърлица“ и кметство Китен с подкрепата на Народно читалище „Свобода 1984“. Фолклорното събитие се..

публикувано на 06.09.24 в 10:13

Памет за Алек Попов на "Аполония" днес

Фестивалът на изкуствата "Аполония" отдава тази вечер почит към  непрежалимия Алек Попов – писател, драматург, сценарист, директор на дом-музей на детската книга "Ангел Каралийчев", главен редактор на сп. "Родна реч" и човек, дал изключително много на хората около себе си. За личността, творчеството и неподражаемото светоусещане на Алек..

публикувано на 05.09.24 в 15:18