Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С 6 незабавни мерки спират катастрофите по пътя Провадия - Айтос

Снимка: БНР Бургас

С шест незабавни мерки ще намалят опасността от катастрофи на главния път Провадия - Айтос. Това стана ясно след среща на кмета на Айтос Васил Едрев със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков и областния управител на Бургас Мария Нейкова. 

Повод за дискусията стана тежката катастрофа след кръстовището на изхода на Айтос, при която загинаха баща и двете му деца.

Катастрофа в Айтос взе три жертви


Сред мерките са поставяне на подвижни кантари за установяването на претоварени автомобили, както и временно спиране на движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона през Айтоския проход. Ограничението ще влезе в сила от 27-и септември, а товарните коли ще преминават през Карнобат, каза зам. министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков:

"Постоянно полицейско присъствие с мобилна камера за скорост. Веднага стартират колегите от полицията процедурата по изграждане на стационарна камера за скорост."

Жители на Айтос ще блокират кръстовище с искане за обходен път


Комисия по регионално развитие в областната управа пък ще започне процедура по изграждането на обходен път на Айтос, каза областният управител Мария Нейкова:

"До края на месец октомври ще бъде свикан областният съвет за регионално развитие, на който ще се гласува и приоритетното изграждане на този обходен път, за да може да бъдат предотвратени тези пътно-транспортни произшествия и загубите на човешки животи."

Община Айтос подкрепя протеста за преместването на опасния път




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Катастрофа в Айтос взе три жертви

Тежка катастрофа е станала снощи в Айтос, съобщиха от полицията. Инцидентът се е случил срещу сградата на Горското стопанство в града около 21.20 ч. При десен завой с наклон при спускане по пътя от Провадия към Айтос, тежкотоварнен автомобил с..

публикувано на 14.09.21 в 06:59

Жители на Айтос ще блокират кръстовище с искане за обходен път

Жители на Айтос ще блокират отсечката до кръстовището, където при тежка катастрофа в понеделник загинаха баща и двете му деца, а 17-годишно момче е тежко ранено. При инцидента тежкотоварен камион блъсна кола и се преобърна в близкия парк. Ден по-късно..

публикувано на 18.09.21 в 08:28

Община Айтос подкрепя протеста за преместването на опасния път

Част от Инициативния комитет за организиране на протеста на 18 септември се срещна с кмета на Община Айтос, за да разговаря за позицията на общината по повод проблемния път и предстоящото събитие. Становището на администрацията е, че проблемът може да..

публикувано на 17.09.21 в 15:30
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Движение на българските майки" - Бургас провежда Великденски благотворителен базар

"Движението на българските майки" в Бургас за поредна година организира благотворителен базар преди Великден.  Той ще се проведе от 26 до 28 април на пл. “Тройката”. Проявата ще е факт за 17 -та година и цели да събере средства за деца в..

публикувано на 26.04.24 в 10:00

Георги Бърдаров и Симеон Идакиев част от най-големия географски фестивал у нас

Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас – деветото издание на Български географски фестивал. Събитието ще се проведе на 27 и 28 април в Международния конгресен център, Търговска гимназия, Регионална..

публикувано на 26.04.24 в 08:46

Богомил Николов: Потребителят е силен преди да купува, не след това

Великденските празници наближават. В предстоящите дни ще пазаруваме повече, ще пътуваме повече.  За какви рискове трябва да внимаваме по време на Великденското пазаруване като потребители? Агенцията за безопасност на храните вече извършва..

публикувано на 26.04.24 в 08:40

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

Сформирани са експертни комисии с представители на Областните дирекции "Земеделие", които да обследват незабавно пораженията по насажденията от падналата градушка на 25 април. По предварителни данни най-много пострадали земеделски площи има в областите..

публикувано на 26.04.24 в 08:40

Несебър се обединява да помогне на малкия Марти

Тридневен благотворителен базар започва днес в Несебър. Той е в подкрепа на 6 - годишния Марти, който има нужда от лечение в чужбина, а семейството му няма възможност да осигури нужните за това средства. Базарът предлага цветни сувенири,..

публикувано на 26.04.24 в 08:20

Откриват цветното изложение "Флора 2024" на Лазаровден (ПРОГРАМА)

С много цветно настроение и музика ще бъде открита Национална изложба на цветя „Флора Бургас“ 2024. Изложението отваря врати в събота, 27 април, от 11:00ч. Изложбени и търговски зони с красиви сезонни цветя, аранжировки и цветни арт инсталации ще..

публикувано на 26.04.24 в 08:00

Град и дъжд удариха Сливен и други населени места в областта

Ледена покривка на места се образува след падналия град и пороен дъжд този следобед в град Шивачево, община Твърдица. Град и дъжд удариха Сливен и други населени места в областта.  Очаква се градушката да е нанесла щети по насажденията извън града, каза..

публикувано на 25.04.24 в 21:43