Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Павел Маринов е новият директор на РИОСВ - Бургас

Снимка: Радио Бургас

Общинският съветник Павел Маринов е новият директор на РИОСВ – Бургас. Това става ясно от интернет страницата на институцията.

Той е назначен за 6 месеца до провеждането на конкурс, съобщиха от РИОСВ - Бургас. 

Павел Маринов е юрист и бивш областен управител на Бургас. Той беше избран за общински съветник от листата на БСП в настоящия Общински съвет. През юни тази година обаче, той реши да се отдели от партията и да се включи в лявата коалиция на бившия премиер Жан Виденов.

Това е поредна смяна на директор в бургаската екоинспекция

В края на юни тогавашният директор на институцията Детелина Иванова беше освободена от длъжността със заповед на служебния министър Асен Личев. Причината беше издадена от нея заповед, с която се премахваше абсолютната забрана за строителство на защитена зона в района на местността „Каваците“ с два къмпинга „Смокиня“ и „Веселие“.

Детелина Иванова беше определена за директор на екоинспекцията през август 2020 година. 

След Иванова постът беше зает от Зинка Стойкова. През септември обаче тя беше освободена по нейно искане и мястото зае юристът Роза Кирева-Иванова. Тя беше назначена като временно изпълняваща длъжността до провеждането на конкурс. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова програма за въздуха ще намалява ФПЧ в Бургас

Програмата е изготвена с еврофинансиране и обхваща единствено и само фини прахови частици (ФПЧ) с размер 10 микрона. Той предвижда 128 мерки за намаляването им в Бургас, чиято обща стойност е около 320 милиона. Община Бургас е изпълнявала няколко програми досега в тази посока, отчете Николина Илиева от екипа, разработил проекта. При предишните..

обновено на 29.11.21 в 17:05

Новият пристан на Острова е вече с Акт 15

Новият пристан на Острова е вече с Акт 15. Той бе подписан днес от  областният управител проф. Мария Нейкова. Така се удостоверява приключване на строително-монтажните работи по първия етап от проекта, който касае удължаване на съществуващия пристан с 5 м. в южна посока. Изграждането на каменно-насипна буна, бронирана с тетраподи, както и на част от..

публикувано на 29.11.21 в 16:12

Пристанищата в Бургас възстановиха своята дейност

Пристанищата в Бургас възстановиха своята дейност в 15:10 часа, след като силният вятър утихна и те бяха отворени. 20 сигнала за паднали дървета и клони са подали бургазлии на дежурния телефон в общината до обяд. На тях са реагирали бързо от сектор „Зелена система“ и са отстранени от местата където са рухнали. Близо 7 часа беше спряна..

публикувано на 29.11.21 в 16:05

Силният вятър в Ямбол събори дървета и клони

Силният вятър в Ямбол събори дървета и клони, в общината са получени над десетки сигнали, има нанесени  щети и на леки автомобили. На моменти поривите на вятъра достигнаха до 100 км в час. От сутринта централните улици и алеите в градския парк са осеяни със съборени клони. Подаден е сигнал за счупени стъкла на апартамент в централната..

публикувано на 29.11.21 в 15:46

Подкрепете бургаските младежи в съревнование за доброволци

Подкрепете бургаските младежи в инициативата на Министерството на младежта и спорта: „Доброволец-мисията (Не)възможна“. В навечерието на 5-ти декември – Международен ден на доброволеца, Министерството на младежта и спорта ще отличи най-изявените активни млади хора, обогатели изминалата година с качествени инициативи и позитивни примери. Представители на..

публикувано на 29.11.21 в 15:44
пиратки

"Булевард Демокрация" - на 29 ноември

От години тече дискусия относно използването на пиратки и дръга пиротехника по празниците. Знаете – средностатистическият нашенец не направи ли малка Кербала на Коледа, не са му светли празниците. И докато тук само дискутираме, то в София вече решават кардинално проблема. Столичната община изготвила наредба, че пиратки може да се гърмят само на..

публикувано на 29.11.21 в 14:56

Награждават бургаските писатели в навечерието на Никулден

В навечерието на  Никулден по традиция ще бъдат отличени бургаските писатели, издали книга през 2021 година. Годишният преглед на литературната продукция ще се проведе на 3 декември, петък, в Културен дом НХК. Официалната церемония по връчване на престижните награди „Пегас“, „Христо Фотев“ и „Петко Росен" започва от 18.00 часа в зала „Тончо Русев”...

публикувано на 29.11.21 в 14:45