Приказни истории с БНР Бургас


Излезе от печат четвъртата книга от поредицата "Приказни истории с БНР Бургас". Тя е резултат от IV конкурс "Създай книга с БНР Бургас". В него са включиха момчета и момичета от цялата страна, на възраст от 5 до 16 години, с над 100 творби. 

Събрахме 40 истории, родени от чистото, красиво и безгранично детско въображение. Тук ще публикуваме всички истории от сборника "Приказни истории с БНР Бургас".

Благодарим на всички участници за невероятните истории, за таланта и въображението!

Вече събираме истории за петото издание на "Приказни истории с БНР Бургас". Очакваме творбите до 02 април 2021 година - Деня на книгата.

РЕГЛАМЕНТ V КОНКУРС "СЪЗДАЙ КНИГА С БНР БУРГАС"

В конкурса „СЪЗДАЙ КНИГА С БНР БУРГАС“ могат да участват деца на възраст от 5 до 18 г.

Участието може да бъде индивидуално или групово.

Всеки участник, или авторски колектив може да участва с една история или сборник с истории, с приложени рисунки към тях.
Всяка творба трябва да съдържа информация за автора или авторите, възраст, учител, училище, телефон и e-mail за връзка;

Начало на конкурса: 16.09.2020 г.

Краен срок за подаване на творбите: 02.04.2021 г. – Ден на книгата.


Готовите творби и илюстрации се изпращат на адрес: Бургас, ул. “Филип Кутев” 2, за конкурса "Приказни истории с БНР Бургас" и задължително в електронен формат на e-mail: racheva@bnr.bg.

Най-интересните истории ще публикуваме в сайта и Фейсбук страницата на БНР Бургас, а аудио вариант на книгата можете да откриете в канала ни в YouTube.

Петият сборник „Приказни истории с БНР Бургас – 2021“ ще бъде готов на 15 септември, заедно с аудио-книга и ще подарим отново на библиотеките в училищата и детски отдел на библиотека „Пейо Яворов“.

Така всяка година ще обогатяваме детския фонд на библиотеките с нови, интересни, детски книжки, създадени от деца за деца.

За въпроси и информация относно конкурса:

Мариана Рачева, тел.: 0882 709 230, 056/ 894 006, e-mail: racheva@bnr.bg


Публикации

Рисунки на корицата: Алекса Георгиева от АЕГ „Гео Милев

Четирик и Мърфи от Калоян Карамичев

      В  един голям парк, който се намираше в центъра на града, живееше семейство катерици. Майката, таткото и техните четири деца. Те имаха три дъщери Фиона, Джаки и Манди, и един син на име Четирик. Той бе най-малкото от всички деца...

публикувано на 15.10.20 в 12:53
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Страновълшебниците" от Теодора Димова

      Всяко голямо междучасие в нашето училище се превръща в гладиаторска битка. Чуват се викове, тропане, шум, сякаш цяла римска конница препуска по коридора.      В тази суматоха, моят най-добър приятел ме спъна случайно...

публикувано на 31.10.19 в 15:52
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Прахомистерия" от Тина Вършева

      Не знам дали на друг се е случвала такава невероятна история.      Дали беше от праха за пране или от нещо друго, така и до днес не разбрах.      Когато удари звънецът за междучасие, всички се втурнаха към физкултурния..

публикувано на 31.10.19 в 15:49
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Съни" от Лили Петракиева

     Можете ли да си представите какво ми се случи веднъж в един обикновен петъчен ден? Ей, сега ще разберете…      Всеки учебен ден започва по един и същи начин – ставаш изморен, миеш си зъбите и очите, обличаш се, разхождаш..

публикувано на 31.10.19 в 15:46
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Пролетна приказка, в която всяка дума започва с „П“"

    Приказна, пъстроцветна, пролетна премяна преоблече полята. Пролетта погали прелестните пеперуди, преметнали причудливи пелерини. Приветливо покани прелетните птици, пристигайки през повсеместни посоки.  Песни прекрасни пригласяха..

публикувано на 31.10.19 в 15:35
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Голямото междучасие" от София Мьолер

    Недочакала края на звънеца, Мила скочи от стола и хукна по стълбите. Бутна Мишо, който едва крепеше новия си проект по човекът и природата и дърпайки го, силно го повлече след себе си към тяхното дърво в края на училищния двор. В..

публикувано на 31.10.19 в 15:29
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Огледало за обратно виждане" от Мила Московска

      -Мишо! Хей, Мишо! Събуди се!      Мишо се намираше в онова състояние на пробуждане, в което не можеш да си напълно сигурен дали още сънуваш, или си буден. След кратка пауза реши, че още спи и се обърна на другата страна...

публикувано на 29.10.19 в 14:51
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Как копривата стана бодлива" от Михаела Димитрова

      Един ден в двора на дядо Петър изникна растение. То беше много красиво.Приличаше на малка коледна  елха, защото на върховете му имаше ситни цветчета.То много се хареса на дядо Петър. Той всеки ден го поливаше с най-хубавата и чиста..

публикувано на 29.10.19 в 14:48
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Една сбъдната мечта" от Анна Халачева

      Борис обичаше да гледа звездите. Всяка вечер отправяше поглед към небето, където пулсираха тези небесни сърца.Той беше сам на света със своята тежко болна майка и единственото му желание беше тя да оздравее.      Един ден,..

публикувано на 29.10.19 в 14:42
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Мечта" от Магдалена Христова

      Не много отдавна в един малък град живееше момиче със своята баба. Още от малко детето растеше весело, лъчезарно и пълно с живот. То беше най-голямата радост за старата жена.      Те живееха в малка, скромна къща, недалеч от..

публикувано на 29.10.19 в 14:40