Приказни истории с БНР Бургас


Излезе от печат четвъртата книга от поредицата "Приказни истории с БНР Бургас". Тя е резултат от IV конкурс "Създай книга с БНР Бургас". В него са включиха момчета и момичета от цялата страна, на възраст от 5 до 16 години, с над 100 творби. 

Събрахме 40 истории, родени от чистото, красиво и безгранично детско въображение. Тук ще публикуваме всички истории от сборника "Приказни истории с БНР Бургас".

Благодарим на всички участници за невероятните истории, за таланта и въображението!

Вече събираме истории за петото издание на "Приказни истории с БНР Бургас". Очакваме творбите до 02 април 2021 година - Деня на книгата.

РЕГЛАМЕНТ V КОНКУРС "СЪЗДАЙ КНИГА С БНР БУРГАС"

В конкурса „СЪЗДАЙ КНИГА С БНР БУРГАС“ могат да участват деца на възраст от 5 до 18 г.

Участието може да бъде индивидуално или групово.

Всеки участник, или авторски колектив може да участва с една история или сборник с истории, с приложени рисунки към тях.
Всяка творба трябва да съдържа информация за автора или авторите, възраст, учител, училище, телефон и e-mail за връзка;

Начало на конкурса: 16.09.2020 г.

Краен срок за подаване на творбите: 02.04.2021 г. – Ден на книгата.


Готовите творби и илюстрации се изпращат на адрес: Бургас, ул. “Филип Кутев” 2, за конкурса "Приказни истории с БНР Бургас" и задължително в електронен формат на e-mail: racheva@bnr.bg.

Най-интересните истории ще публикуваме в сайта и Фейсбук страницата на БНР Бургас, а аудио вариант на книгата можете да откриете в канала ни в YouTube.

Петият сборник „Приказни истории с БНР Бургас – 2021“ ще бъде готов на 15 септември, заедно с аудио-книга и ще подарим отново на библиотеките в училищата и детски отдел на библиотека „Пейо Яворов“.

Така всяка година ще обогатяваме детския фонд на библиотеките с нови, интересни, детски книжки, създадени от деца за деца.

За въпроси и информация относно конкурса:

Мариана Рачева, тел.: 0882 709 230, 056/ 894 006, e-mail: racheva@bnr.bg


Публикации

Художник на корицата: Кайли Яшова

"Водата обича цветето" от Йосиф Домовчийски

     Някога, някъде, в една малка горичка се появило много красиво цвете. То често тъгувало, когато дълго време не капвала и капка дъжд, защото постоянно увяхвало и така загубвало от хубостта си. Листата му пожълтявали, а цветовете му..

публикувано на 25.10.19 в 15:40
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Дневникът на едно сираче" от Андреа Стаматова

28.02.2019   Скъпо дневниче, днес ме местят в нов приют - ,,Свети Георги“. Намира се във Видин. Нямам търпение да се запозная с другите деца. 03.03.2019   Тук е ужасно! Настаниха ме в една стая със 17-годишни момичета. Обиждат ме, ритат..

публикувано на 25.10.19 в 15:37
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Странджа – зелената врата на Европа" от Румяна Иванова

          Далече, далече, в края на Европа, почти забравена от хората, но не и от Бог, почти незабелижима, но безкрайно красива е Странджа планина. Тя е вълшебна и мистична. Това е едно славно, велико и прекрасно място. Място, раждало и..

публикувано на 24.10.19 в 17:03
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Пътуване" от Румяна Иванова

          Три… две… едно… Старт!        Силен гръм разтърси космодрума. Огнено кълбо се появи под кораба. Отделихме се от земята и бавно започнахме да набираме скорост. Лежах по гръб пристегната с коланите, наблюдавах апаратурата. Всичко..

публикувано на 24.10.19 в 17:01
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Моят най-добър приятел" от Деметра Карагьозова

          В  един прекрасен, слънчев ден се разхождахме с мама в парка. Аз бях решила да покарам ролкови кънки, защото времето беше чудесно. Имаше много деца в парка и всички бяха весели и щастливи, радваха се на чудесния слънчев ден. Мама..

публикувано на 24.10.19 в 16:59
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Приключението на щъркелчето Роко" от Деметра Карагьозова

          В един прекрасен пролетен ден, в гнездото, което се намираше на една улична лампа, се излюпи щъркелче. То беше толкова мъничко, че можеше да се побере в шепичка. Майка му се притесни, че няма да оцелее, понеже беше най-малкото сред..

публикувано на 24.10.19 в 16:56
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Езерото Вая" от Антония Митева

          Живяла някога в едно село девойка на име Вая. Тя имала руса коса като коприна, която блестяла на слънцето, големи сини очи като бистри извори и алени устни. Била една от най-красивите девойки в селото. Много обичала птиците и всяка..

публикувано на 24.10.19 в 16:53
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Магьосникът Росан" от Антония Митева

          Имало едно време един магьосник на име Росан. Той живеел в една малка къщичка, близо до едно море. Владеел всякакви езици – слонски, човешки, рибешки и други най-различни. Много искал по света да има мир и всички да са щастливи,..

публикувано на 23.10.19 в 16:42
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Езеро на надеждата" от Румяна Иванова

          Настъпи краят на лятото. Миналата седмица ятата с патици, пеликани и лебеди отлетяха на юг. Само стария къдроглав пеликан остана. Той нямаше сили за дългия път и реши да остане да зимува в езерото. Отначало беше самотен и тъжен, но..

публикувано на 23.10.19 в 16:39
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Снежинката" от Павлета Илиева

      Павлета ни изпрати книжката си „Истории за деца с големи сърца“. Тя е на 9 години, едно щастливо дете от Бургас, със 7 букви в името, родено на 07.07 – в деня на шоколада. Обича да чете и да прави хиляди неща, и мечтае да направи света..

публикувано на 23.10.19 в 16:36