Приказни истории с БНР Бургас


Излезе от печат четвъртата книга от поредицата "Приказни истории с БНР Бургас". Тя е резултат от IV конкурс "Създай книга с БНР Бургас". В него са включиха момчета и момичета от цялата страна, на възраст от 5 до 16 години, с над 100 творби. 

Събрахме 40 истории, родени от чистото, красиво и безгранично детско въображение. Тук ще публикуваме всички истории от сборника "Приказни истории с БНР Бургас".

Благодарим на всички участници за невероятните истории, за таланта и въображението!

Вече събираме истории за петото издание на "Приказни истории с БНР Бургас". Очакваме творбите до 02 април 2021 година - Деня на книгата.

РЕГЛАМЕНТ V КОНКУРС "СЪЗДАЙ КНИГА С БНР БУРГАС"

В конкурса „СЪЗДАЙ КНИГА С БНР БУРГАС“ могат да участват деца на възраст от 5 до 18 г.

Участието може да бъде индивидуално или групово.

Всеки участник, или авторски колектив може да участва с една история или сборник с истории, с приложени рисунки към тях.
Всяка творба трябва да съдържа информация за автора или авторите, възраст, учител, училище, телефон и e-mail за връзка;

Начало на конкурса: 16.09.2020 г.

Краен срок за подаване на творбите: 02.04.2021 г. – Ден на книгата.


Готовите творби и илюстрации се изпращат на адрес: Бургас, ул. “Филип Кутев” 2, за конкурса "Приказни истории с БНР Бургас" и задължително в електронен формат на e-mail: racheva@bnr.bg.

Най-интересните истории ще публикуваме в сайта и Фейсбук страницата на БНР Бургас, а аудио вариант на книгата можете да откриете в канала ни в YouTube.

Петият сборник „Приказни истории с БНР Бургас – 2021“ ще бъде готов на 15 септември, заедно с аудио-книга и ще подарим отново на библиотеките в училищата и детски отдел на библиотека „Пейо Яворов“.

Така всяка година ще обогатяваме детския фонд на библиотеките с нови, интересни, детски книжки, създадени от деца за деца.

За въпроси и информация относно конкурса:

Мариана Рачева, тел.: 0882 709 230, 056/ 894 006, e-mail: racheva@bnr.bg


Публикации

Рисунки на корицата: Алекса Георгиева от АЕГ „Гео Милев

Жива вода от отбор „Вълшебници”

     И мало едно време едно далечно царство. То било заобиколено отвсякъде с високи планини. Царят му бил могъщ и силен, с много голяма армия и имал изключително красива дъщеря. Минали години. Принцесата растяла и ставала все по-красива. Всички в..

публикувано на 22.10.20 в 10:40
Рисунки на корицата: Алекса Георгиева от АЕГ „Гео Милев

Историята на принц Дейвид и принцеса Каролина от отбор „Фантазьори”

     Н якога в далечно царство живеели цар и царица. Те имали едно дете – принц Дейвид. Недалеч от това царство се простирало царството на принцеса Каролина.      Един ден майката на принца се разболяла от коварна болест и не след дълго починала...

публикувано на 21.10.20 в 19:04
Рисунки на корицата: Алекса Георгиева от АЕГ „Гео Милев

Принцеса Мелиса и спасителите от Маги Ангелова

     П реди много години, в едно далечно кралство, живял крал, който имал чудно красива дъщеря. Тя се казвала Мелиса. Принцесата имала коса черна като абанос и мека като коприна. Очите ù блестели като диаманти. Всеки, който я погледнел, оставал без дъх...

публикувано на 21.10.20 в 18:56
Рисунки на корицата: Алекса Георгиева от АЕГ „Гео Милев

Чудовището и човекът от Господин Господинов

     В  една далечна земя, на един голям остров живееха странни същества. Чудовища, но не от тези страшните, които  познаваме от всички приказки, а причудливи и нелепо изглеждащи.       Островът беше заобиколен от висока гора, а чудовищата живееха в..

публикувано на 21.10.20 в 18:45
Рисунки на корицата: Алекса Георгиева от АЕГ „Гео Милев

Чудовището Брадли от Диляна Видева

     И мало едно време едно самотно чудовище. Името му било Брадли. То живеело в гората. Там всички животни се страхували от него и не му говорели. Брадли нямал приятели и прекарвал живота си по един и същи начин. Той живеел в една пещера, в която било..

публикувано на 21.10.20 в 18:29
Рисунки на корицата: Алекса Георгиева от АЕГ „Гео Милев

Фиджи – доброто чудовище от Тодор Нешев

     Н якога, преди много години, имало един красив остров, на който живеело доброто чудовище Фиджи.       Там имало цветя, бистри поточета, високи планини и различни животни. Сутрин, въздухът ухаел на трева, слънцето се показвало усмихнато, а в синьото..

публикувано на 21.10.20 в 18:18
Рисунки на корицата: Алекса Георгиева от АЕГ „Гео Милев

Триглавото чудовище от Александър Димов

     П реди много години в една далечна страна живял момък с бедната си майка. Неочаквано там се появила болест, от която хиляди хора умирали. Една вечер в съня на момъка се явил възрастен човек, който му рекъл:      - Млади момко, за да спасиш всички..

публикувано на 16.10.20 в 16:57
Рисунки на корицата: Алекса Георгиева от АЕГ „Гео Милев

Приказка за триънгозавъра от Юлияна Стойкова

     Ед ин слънчев ден, триънгозавърът  лежеше до един водопад и се наслаждаваше на природата. Изведнъж усети със своите шипове остра болка. Това означаваше, че някъде по планетата Земя се случва нещо лошо. Той взе няколко магически кристала, които се..

публикувано на 16.10.20 в 16:37
Рисунки на корицата: Алекса Георгиева от АЕГ „Гео Милев

Нов приятел от Маргарита Ибришимова

     И мало едно време една приказна гора. В нея живеели задружно най-различни същества - феи, чудовища, джуджета и дракони.       Един горещ, летен ден, на най-голямата поляна в гората, се събрали всички вълшебни същества. Най-красивата горска фея..

публикувано на 16.10.20 в 16:29
Рисунки на корицата: Алекса Георгиева от АЕГ „Гео Милев

Момчето и дяволът от Кристиан Радев

     И мало едно време, високо в планината едно село, в което живеели много добри и работливи хора. Всяка година обаче, малко преди да настъпи пролетта, в селото идвал един страшен дявол, който взимал за свои роби по пет деца от селото и затова хората..

публикувано на 16.10.20 в 15:06