Писателят Георги Бърдаров: Македония е болка по неосъществения български идеал

България закъсня със защитата на нашите национални интереси по отношение на Северна Македония. Това заяви пред БНР-Бургас писателят и преподавател по етно-религиозни конфликти Георги Бърдаров: "Взимам пример от Гърция, които бяха твърди от..

публикувано на 20.11.20 в 16:19

"Булевард Демокрация" на 20 ноември

Да живеят технологиите! Вече ще ни поставят под карантина електронно. Или чрез e-mail, или чрез SMS. Добре, че тая чума ни дойде сега, че представяте ли си, ако беше през 90-тте? Трябваше някой инспектор да звъни по телефона и с тия древни..

публикувано на 20.11.20 в 14:56

Цветя и спомен за Дани

Дани, така са наричали всички близки и приятели Костадин Джардов, който точно на 20 –ти ноемви 2017 година  беше пометен  от джип, управляван от Кирил Георгиев. Цветя бяха поставени днес на пътя Созопол- Бургас, а свещи и венец бяха положени на..

публикувано на 20.11.20 в 14:36

Продължава анкетата за Стария бряст, организирана от Община Сливен

1746 души са гласували до момента в анкетата за Стария бряст, която стартира в началото на ноември.  67, 3 процента от гласувалите (1, 175) са дали своите предпочитания на същото място да бъде изработено произведение на изкуството. 32, 7 процента (571)..

публикувано на 20.11.20 в 12:36

Ремонтиха оградата на училището в с. Равнец

Ремонтът на оградата на училището в село Равнец вече е факт. К омпрометираните части от нея са подменени с нови.  До реконструкцията се стигна след  повдигнат въпрос от общинския съветник от БСП Живко Господинов, във връзка с окаяното й състояние. За..

публикувано на 20.11.20 в 11:22

Френският институт с първи виртуален форум за образование и професионална реализация

Френският институт в България и Агенция Campus France Париж организират днес първи "Виртуален форум за образование и професионална реализация". Форумната регистрация е задължителна за участниците : https://salonetudesetcarrieres.bg/bg/..

обновено на 20.11.20 в 11:04
Снимката е илюстративна

Ахелой остава без вода днес

Град Ахелой остава без вода днес . Причината е авария, съобщават от ВиК- Бургас. Очаква се водоподаването да се възстанови към 15 часа. До 17 часа вода няма да имат и домакинствата и търговските обекти по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в..

публикувано на 20.11.20 в 09:51

Община Бургас подаде ръка на изпадналата в тежко положение Рафие

Хранителни пакети бяха доставени от Община Бургас на възрастна, самотноживееща жена, изписана след лечение от коронавирус. Рафие Асан е в тежко положение, но е жива, въпреки че беше обявена за починала от няколко медии. ( вижте тук подробности )..

публикувано на 19.11.20 в 16:46
Снимката е илюстративна

Кампания призова: Един ден без цигари

Бургас се включва в кампанията под надслов „Да спечелим заедно – един ден без цигари“. Тя е посветена на Международния ден без тютюнопушене, който отбелязваме днес.  Времето на пандемия и карантина е най-подходящо за отказване от пушене. Това..

публикувано на 19.11.20 в 16:44

Стартира програмата по раздаването на хранителни продукти в БЧК-Царево

Кампанията за раздаването на хранителни продукти стигна и до община Царево. По програма на ЕС ще се раздават храни на най-нуждаещите се. Помощта ще се раздава срещу представяне на лична карта и подпис на всеки, включен в списъците от Агенцията за социално..

публикувано на 19.11.20 в 16:40